Hier vandaan kan doorgesprongen worden naar 17 fietsverhalen en 10 diaseries uit 14 verschillenden landen. De verhalen is voorzien van praktische aanwijzingen over o.a. kaarten, gidsen, fietsbus en onderdak en mag voor eigen gebruik uitgeprint worden.
 

  Via Algarviana maart 2017
Deze wandelroute (GR13) èn tevens mountainbikeroute loopt van Alcoutim aan de Spaanse grens tot Cabo São Vicente in de uiterste zuidwestpunt van de Algarve en is prima bewegwijzerd. Met een lengte van 300 km en een hoogteverschil van liefst 8800m is deze zware route in vijf dagetappes verdeeld en alleen geschikt voor geoefende MTB-ers met hooguit een dagrugzak.
Het is af te raden dit in je eentje te fietsen gezien de ruigheid en desolaatheid van grote delen van de route. Ik beveel van harte Algarve Bike Holidays aan. Zij regelen bagagevervoer, fijne accomodaties, huurmountainbikes met uitstekende pechassistentie, GPS mèt alle tracks en een compleet informatiepakket.
  ViaRhôna 2016
Hier vind je een voorproefje van de ViaRhôna waarvan in 2017 een eerste editie is verschenen. Deze foto's laten de VR zien van Vienne - Via Valence, Avignon en Arles- tot aan Port St. Louis aan de Middellandse Zee
  Corsica
Hier vind je een beeldimpressie van Fietsen op Corsica gemaakt in april 2016. In 2017 verscheen de nieuwe druk van de gelijknamige fietsgids.
  ViaRhôna 2015
Hier vind je een voorproefje van de ViaRhôna waarvan in 2017 een fietsgids verscheen. Deze foto's laten de VR zien van Genève via Seyssel naar Port-de-Groslée en door het binneland naar Vienne ten zuiden van Lyon. Vervolgens stroomopwaarts langs de Rhône naar Lyon en tenslotte terug naar Port-de-Groslée.
 
Pirinexus
De bewegwijzerde Pirinexus is ruim 350 km lang en voert 280 km door de provincie Girona en, aan de andere kant van de Pyreneeën, 70 km door het aangrenzende deel van Frankrijk.
Een foto impressie uit april 2015
Azoren
Een diaserie van een weekje fietsen op het hoofdeiland São Miguel
Met verblijf in Ponta Delgada en Furnas. April 2014.
Marokko
Een week trekken met Trans Atlas Bike door de Hoge Atlas en de Djebel Saghro. Foto impressie uit april 2013. Na afloop nog enkele dagen Marrakech.
Turkije
Een diaserie van een 8-daagse trektocht door het Taurusgebergte  in maart-april 2011. Van Antalya naar Korkuteli, Elmali, Kas, Finike en Kemer weer terug naar Antalya.
Kaap Verdische eilanden
Een diaserie van een trektocht van twee weken met de mountainbike op de eilanden Sal, São Vicente en Santo Antão in maart 2010.
Gomera en Tenerife 
Een diaserie van een trektocht met de mountainbike op twee Canarische eilanden in maart 2009. 
Pyreneëen Onverhard
Een verslag van de avontuurlijke beklimming van de 2251 meter hoge Collade des Roques Blanches in september 2004.
De Rennsteig Radweg
Een sfeerverhaal over de 195 km lange Rennsteig-Radweg in het Thüringerwald die ik eind mei 2004 samen met Henk Buurman aflegde per MTB.
Met de moutainbike door de Sierra de Segura
Een impressie van een mountainbiketocht samen met Henk Buurman in het vroege voorjaar van 1997. Van Alicante naar Granada en weer terug; in totaal 1073 kilometer in twee weken.
C2C of Sea to Sea
Dit verhaal beschrijft een achtdaagse fietstocht per mountainbike door Noord Engeland van Newcastle naar het Lakedistrict en terug. Gefietst in september 1998 samen met Thijs Arts.
Fietsen en cultuur op Sicilië
Hieronder vind je het uitgebreide verslag van Jan-Willem Koekebakker en Sabrina Meurs over hun twaalfdaagse fietsreis op Sicilië.                                                             Gefietst in maart en april 2001.
The Garden of England
In dit fietsverhaal kun je lezen over de typisch Britse atmosfeer die het zuidoosten van Engeland ademt (Kent en Sussex) en wordt een voorbeeldroute vanuit Canterbury uitgewerkt. Eerder verschenen in het blad Fiets.
Radwandern in het Land van Kleef
Onderstaand verhaal geeft een sfeertekening van het fietsen in mijn eigen favoriete achtertuin: het noordelijk deel van de Niederrhein ofwel het zogenaamde "Land van Kleef. 
Dordogne, Frans Fietsparadijs
Een lekkermakend verhaal over de geneugten van het fietsen in de Dordogne regio in Frankrijk met twee uitgeschreven voorbeeldroutes. 
Eerder verschenen in het eerste nummer van FietsActief 1996.
‘Vallée de la Meuse’
De Maas, 805 kilometer lang,  baant zich bij onze zuiderburen moeizaam vanaf de Franse grens door de Ardennen een weg naar het Noorden. Daar is de rivier op haar mooist en heeft  de Maasvallei samen met haar zijdalen alle ingrediënten voor een korte, ontspannen fietsvakantie of een lang en sportief trainingsweekend.  
Appetijtelijke Apennijnen
Een impressie van een fietstrektocht van drie weken door Toscane, Umbrië en de Apennijnen. Eind augustus-half september 1995 gereden samen met Thijs Arts over een afstand van in totaal 1700km. 
Eerder verschenen in Fiets nr. 10 (1996). 
Corsica, eiland van vergezichten
In juni 1990 (en nogmaals in mei 1994 met Henk Buurman) verkende ik Corsica per fiets. Dit verhaal geeft een sfeerschets met praktische info van dit fietseiland par excellence. 
Eerder verschenen in Fiets nr. 7 (1991).
Relaxed Ierland
Een sfeertekening van Ierland als resultaat van een trektocht van ruim een maand in september 1994. 
Eerder verschenen in FietsActief nr. 1 (1996).
Prince of Wales
Dit verhaal beschrijft een rondje Wales van 800km gefietst vanuit Bath in mei 1996 samen met Henk Buurman.
Eerder verschenen in Fiets nr. 2 (1998).
Avontuurlijk fietsen in Noord-Spanje
In juni 1991 maakte ik een trektocht van 3400km van de Middellandse zee kris-kras door Spanje naar de Atlantische kust. 
Dit verhaal verscheen eerder in Fiets nr. 11 (1993).
Grüß Gott in Oostenrijk
Een 4-daagse verkenning van de Enns Radweg in Oostenrijk op uitnodiging van de VVV Salzburgerland in 1997.
Eerder in gewijzigde vorm verschenen in FietsActief nr.2 (1997).
Machtig Madeira
In februari 1993 fietste ik samen met Henk Buurman in 9 dagen Madeira rond per mountainbike. Dit verhaal beschrijft deze indrukwekkende rondrit en geeft praktische tips
Zwitsers Alpenbrevet
Hieronder vind je een verslag van het 10e Zwitsers Alpenbrevet over de Oberalppass, Lukmanierpass, Gotthardpass en Furkapass van 6 september 1987.
Eerder verschenen in Fiets nr. 5 in 1988