Update Corsica per maart-2016

Met dank aan onder meer Bas Twigt en Marije Arnold, Leon van den Schoor, Marjan Bos, Adri van Silfhout en Corrie van Ravenswaaij, Anne Meyer, Edwin Praat, Jaap de Boer, Hes Minnema en Hans Metz.

 

Fiets en trein (pag 12)

-helaas is het meenemen van de fiets op de smalspoorlijnen van Corsica sinds 2015 niet meer toegestaan.

Kaarten

-kaart 11 Bij Cauro naar het zuiden staat route 26 en dat moet 25 zijn.
-kaart 15:  De camping op route 34 voorbij Sartène ligt niet zoals de kaart suggereert vlakbij Sartène maar zo'n 13km van de route verwijderd aan het eind van de D48 zoals ook op blz. 87 aangegeven.

Trajecten

-Traject 1: km 49 (Col de Serra) Slecht wegdek vanaf de Col tot Centuri, uitkijken met afdalen dus.
De camping Casanova in Miomo is af te raden: slecht sanitair en een zeer norse eigenaar, tot geen enkele hulp bereid, en bijzonder rumoerig.

-Traject 3: *de uitspanning bij Baccialu (Relais de la Fontaine) is opgeknapt en serveert heerlijke broodjes, pizza, pasta, vlees en vis.
km 38, bij afslag N197 (rechtdoor) toevoegen: richting l'Ile Rousse.  
Direct 1e Afsl <-- <Golfterrein (het bord OEHC Bureau de Lozari is verdwenen)
* km 50 Einde weg <-- D13 richting Feliceto volgen
* Toevoegen: km 52,5 --> D13 richting Muro. 
* Camping Campo di Fiori in Calvi heeft alleen bungalows.

-Traject 4: het schijnt dat de camping Sole e Vista in Porto een minimum van 3 overnachtingen hanteert en op die manier trekkers dus weert! De naastgelegen Camping Les Oliviers doet dat niet.

-Traject 5: km 66 Col de Listincone --> D61 richting Alata

-Traject 6: In Bastelica (het bovenste gehucht) is inmiddels wel een permanent winkeltje. Als de deur dicht zit kun je aanbellen bij de deur rechts van de ingang. Restaurant Chez Paul heeft terecht een goede reputatie. Kleine maar goede kaart en uitstekend bereid eten met veel lokale specialiteiten. Mooi terras met uitzicht.

-Traject 7: km 21.3 op rotonde --> richting Bocognano. (De weg is niet genummerd).

-Traject 8: Nieuwe camping in Moltifao: E Canicce, Tel: 033(0)495351675 met pizzeria. De aire naturelle van Mme Filippi is camping Cabanella.

-Traject 9: De afdaling van de Col de Bigorno is nu prima te doen, de gaten en kuilen in de weg zijn verdwenen, het nieuwe asfalt is doorgetrokken.

- Traject 12: camping Aire naturelle Balanéa kunnen wij van harte aanbevelen, maar is geen boerderijcamping, zoals in uw gids staat. (Er is een klein moestuintje, maar daar houdt de vergelijking met een boerderij op). Grote, schaduwrijke plekken, rustige sfeer, vriendelijk personeel.

-Traject 14: in Asco zijn een paar restaurantjes en een epicerie.

-Traject 22: in 2014 is een nieuwe, kleine camping in Ghisoni geopend met eenvoudige voorzieningen en een aardige eigenaar (Joseph Deneri). Camping U Valdo, Tel: 0638890279, [email protected] open: mei-oktober. Aan het eind van het dorp richting Col de Verde links een steil weggetje het dal in.
Restaurant A Stazzona in Ghisoni wordt warm aanbevolen.

-Traject 23: halverwege Zicavo en Cozzano ligt Aire Naturelle de Camping van Jose Fratini.

-Traject 26: behalve de Municipal is er nog een camping in Zonza een km buiten het dorp aan de weg naar Quenza. Aire Naturelle U Fuconu, erg leuke terrascamping. Tel: (0)616 257 663.

-Traject 27 Ook in Serra di Scopamène is een municipal: Tel: 0495787220. Het wegdek in de afdaling van de Col de Vaccia naar Zicavo is tegenwoordig prima.

-Traject 29: Tip om de verkeersdrukte rond Ajaccio te vermijden: Van mei t/m september vaart er een bootje tussen Porticcio en de haven van Ajaccio. Kost 20 minuten en 5 euro. Scheelt 17,5 kilometer over drukke N weg en betekent een leuk tochtje over de baai.

-Traject 31: l'Ospedale in de grafiek ligt op 860m hoogte en natuurlijk niet op 8860m.