Klik hier voor een overzicht van de belangrijkste Ecopistas, Ecovias en enkele Ciclovias van Portugal. 
Stand 1-1-2015.

Fietsen in Zuid-Portugal, Algarve en Alentejo
Prijs Euro 19,50, 100 pag
1e druk april 2008
fullcolour met 20 kleurenkaarten
1900 km aan routes

klik hier voor de laatste aanvullingen en correcties


 Fietsen in Zuid-Portugal, Algarve en Alentejo

In het zuiden van Portugal kan over autoluwe wegen ontspannen gepedaleerd worden tussen glooiende heuvels met olijfbomen en kurkeiken. Zoet geurt de bloesem van citrusvruchten in het voorjaar en manshoge bloemenbermen in alle kleuren van de regenboog maken dan het fietsen tot een feest. Op kerktorens en telefoonpalen langs de weg klepperen de ooievaars op hun nesten. Imposante heuvelforten, pittoreske witte dorpjes, aantrekkelijke vestingstadjes met monumentale kerken, kastelen en pleinen verrassen onderweg de fietser.

klik hier voor een foto impressie uit 2007 van Zuid-Portugal 

klik hier voor een foto impresie uit 2008 van Noord-Portugal

Klik hier voor de weblog van Femie en Marti Hazenberg om hun voorbereidingen en verslag van hun tocht in Portugal te volgen.

Hier vind je een fotoverslag van Hendrik Dacquin uit maart 2008

Klik hier voor een overzicht van geschikte kaarten voor Portugal. Ze kunnen direct besteld worden via het bestelformulier of in de webshop!

In Fietsen in Zuid-Portugal, Algarve en Alentejo worden 23 trajecten beschreven in lengte variŽrend van 36.5 tot 130 kilometer die naar believen in een of meer dagetappes zijn te fietsen. In totaal bestrijkt het routenetwerk bijna 1900 kilometer. De trajecten zijn ingetekend op 20 fullcolour kaarten die achterin de gids zijn opgenomen. Ieder traject wordt verduidelijkt met een hoogteprofiel en waar nodig met routeaanwijzingen. De gids bevat alle benodigde praktische info en ook toeristische info.
Zie hieronder voor een voorbeeldkaartje en een hoogteprofiel.


Klik hier voor een overzicht van de belangrijkste Ecopistas, Ecovias en enkele Ciclovias van Portugal. 
Stand 1-1-2015.