Een aantal algemene en zeer uitgebreide fietssites of startpagina's met veel fietslinks die een goed startpunt vormen voor een zoektocht op het net zijn:
Fietsvakantielinks
Fietsvakantiewijzer
Fietsvakantie Nederland

Fietspagina  
Fiets.uwpagina.nl
Fietsen Een Twee Drie
Trento Bike Pages     
Het Fietspad Langs De Digitale Snelweg
Fietsroutes.jouwpagina.nl 
Fietsen Begint hier
Fietsroutes.pagina.nl
Fietsroutes op Start Digitaal
Totaalplaza
Ik wil Fietsen in Frankrijk Het startpunt voor uw fietsvakantie in Frankrijk
50plusplein Voor iedereen die te jong is om zich oud te voelenEen leuke fietsvakantiepagina voor beginnende vakantiefietsers is VakanFiets


Informatie over bewegwijzerde themaroutes en Landelijke fietsroutes in Vlaanderen vind je op
www.fietsroute.org

Verslagen van een groot aantal fietstochten in vooral bergachtige streken van West-Europa en Noord-Amerika, sommige op de ligfiets, vind je op de sites van de broers Minko en Luddo Oh.
Minko Oh Minko's Cycling Adventures
Luddo Oh Cycling in the mountains

Op de zeer uitgebreide homepage van Jan Boonstra staan 20 korte en diverse lange fietsverhalen in landen als Lapland, Nieuw Zeeland, Korea, Australië, Thailand en Maleisië.

Op de site van Marc Zoutendijk Fietsen in de Bergen zijn veel fietsreisverslagen met fraaie foto's te vinden uit onder meer Spanje.

De fietsverhalen van Elmar van Drunen en Ellen van der Zwan vind je op www.fietsjunks.nl. 


Verslagen van de fietstochten in Europa van Jan-Willem en Gudrun vind je op www.fietsenineuropa.nl


Op de Velosite vind je de fietsbelevenissen van Kitty en Dick Vermeij


  Op Cyclo José vind je veel aansprekend beschrevenfietsavonturen in de bergen. (Franstalig). Ook een paar Belgische routebeschrijvingen in het Vlaams.

  www.fietsenaar.tk is de webstek van Harry Wagenaar, auteur van het boek Afstand, 5 maanden door Europa.

Noor Andeweg heeft een weblog met alle info over haar fietsavonturen. Zij fietste de laatste jaren veel in Portugal. 


Reisorganisatie En Route biedt diverse individuele en groepsarrangementen aan.

Col d'Extrême is dé reisorganisatie voor de sportief en avontuurlijk ingestelde (Nederlandse en Vlaamse) fietser, specifiek gericht op de Franse en Spaanse Pyreneeën.


Global Cyclist is een fietsreisorganisatie met aanbod in diverse werelddelen. Er zijn individuele en groepsreizen mogelijk. Groepsreizen zijn er voor volwassenen en gezinnen met jonge kinderen.

De Wereldfietser; de site van de gelijknamige vereniging met ruim 1500 leden. Alle info over deze vereniging en veel informatieve links voor wereldfietsers.

Avaghon maatfietsen  

Recycle - Wageningen - Trekkingfietspecialist

De Vakantiefietser; alles van fietsvakanties tot compleet uitgeruste vankantiefietsen


De Wijde Wereld is een site waar je diverse fietsreisverslagen kunt vinden en veel praktische info voor Travellers.

Travelmap is je online reisgids voor reisinformatie, reisorganisaties en links over je ideale reisbestemming.


Op www.fietsroutes.tk is informatie te vinden over Fietsen in Nederland, Duitsland en Oostenrijk met name veel specifieke links voor deelgebieden in deze landen.


  www.radweit.de Direkt Verbindungen per Fahrrad is een Duitse website met zelfontworpen en gefietste lange afstandsroutes tussen diverse steden in Duitsland die onafhankelijk zijn van de talloze toeristische routes die voor de echt lange afstand vaak niet geschikt zijn.

Fietsdiensten.nl wil het gebruik van de fiets voor het vervoer van goederen en personen bevorderen. Dat gebeurt o.a. door de Fietskoerier Arnhem-Nijmegen


Fiets Energie Centrale
Hier vind je een handleiding met tekening en foto's voor het zelf bouwen van een sysyteem voor het opladen van AA batterijen met de dynamo van je eigen fiets.

Hardfietsen.nl richt zich op de fietsfanaat die alles over racefietsen en mountainbikes wil weten en geeft info over o.a. trainingsroutes, hellingen, evenementen en wielernieuws.

Natuurposter.nl De website waarop u eenvoudig en goedkoop de mooiste natuurposters bestelt.


www.fietsnet.nl/electrische-fietsen
Elektrische fiets, Alle elektrische fietsen online.


Hotels Garderen
voor de leukste hotels in Garderen

Een aantal sites over cols en bergen

De B.I.G (Brevet International du Grimpeur) heeft een uitgebreide database van de 950 Europese beklimmingen (en 50 vrije klims) die meetellen voor dit brevet. Lidmaatschap is gratis. Op de site staan profielen, googlemaps en foto's van alle beklimmingen. 

Een goed startpunt op het web voor het zoeken naar cols door de vele links en profielen van bergen is The Mountain Site 

Veel info over boeken en kaarten en lijsten met de hoogste en zwaarste cols per land en gebergte staan op KOM (King Of the Mountains Cycling Road Climbs) 

De Canadese site Challenging and exciting climbs geeft informatie, verslagen en veel links over de bergen.

Op de site van Ciclomaniac kan software worden gedownload (30 dagen gratis op zicht) om zelf fraaie kleurenprofielen mee te maken 

Op de Spaanse website Los Puertos Mas Duros de Europa staan  overzichtelijk per land de zwaarste cols gerangschikt met doorkomsten van grote wielerrondes

www.altimetrias.com is gemaakt door Ander Guaza en is een schitterende meertalige website die de Spaanse cols uitputtend behandelt en laat zien.

De mooiste dias van Alpencols staan op Virtual Alps

Biciclaro van de Zwitser Livio Marzoli bevat een enorme verzameling kleurenprofielen van cols in Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje gemaakt met het programma Ciclomaniac 

Het Spaanse La Web de Claudio heeft vooral veel links naar andere interessante pagina’s

De Spanjaard Carlos Nates heeft op zijn site 16 gedetailleerde bergprofielen (waarvan 14 Franse cols) 

Een leuke site met veel info over de roemruchte Stelvio en een rangorde van bijna 200 cols met profiel is die van Bert Evers

Op Fietsen op de Kale Berg- De Mont Ventoux vind je werkelijk alles over deze berg der bergen.rt.htm

Twee uitgevers gespecialiseerd in het uitbrengen van boeken met profielen van cols zijn Altigraph voor de Franse cols en Ediclo voor de Italiaanse en deels ook Oostenrijkse en Zwitserse cols.

Op www.cyclingcols.com zijn veel profielen te zien die door Michiel van Lonkhuyzen bij elkaar zijn gefietst.

Christiaan van Meurs verzamelde op zijn site www.alpencols.nl zijn ervaringen opgedaan bij de beklimming van diverse voornamelijk Oostenrijkse Alpencols.
   

 
 
  www.fietsgidsen.nl
Hier vind je informatie over meer dan 400 verschillende fietsgidsen van nagenoeg alle landen van Europa en enkele daarbuiten. Ook fietskaarten, mountainbikegidsen en boeken over cols en bergen. In de  webshop kan iedere gids direct besteld kan worden.

  Uitgeverij Pirola
Op deze site vind je een overzicht van alle door Uitgeverij Pirola uitgebrachte Fietsgidsen. Ook kunnen hier eventueel rechtstreeks bestellingen worden gedaan.

  Fietsgidsen, fietskaarten en nog veel meer zijn uit voorraad leverbaar bij de echte specialisten in reisboeken en landkaarten die te vinden zijn op www.reisboekhandel.nl
Een van die specialisten is de Noorderzon in Arnhem.
Andere reisboekhandels in Nederland die niet zijn aangesloten bij de Vereniging van Reisboekhandels hierboven zijn:
Reisboekwinkel Enroute in Hattem
Interglobe, Vinkenburgstraat Utrecht (geen website)

  Reisboekhandels in België waar fietsgidsen en kaarten uit voorraad geleverd kunnen worden:
Atlas en Zanzibar in Gent
Atlas en Zanzibar in Antwerpen
Nomade in Leuven
De Blauwe Planeet in Antwerpen op de Italiëlei (geen website)
Anticyclone des Açores in Brussel

  Voor het boeken van een fietsbus of fietsvakantie: www.fietsvakantiewinkel.nl

  Internationale Hanze Fietsroute
Een site die geheel gewijd is aan een 3000 kilometer lange fietsroute langs middeleeuwse Hanzesteden. Beschreven door Michaël Wannet in 3 delen van Zaltbommel naar Lübeck aan de Oostzee,  van Lübeck naar Brandenburg (of Berlijn) en van Brandenburg (of Berlijn) terug naar Zaltbommel.

  Stichting ReCreatief Fietsen 

Op deze site vindt de recreatieve fietser informatie over een serie fietsboekjes waarin steeds vanuit één plaats routes beschreven worden die het omringende achterland verkennen.

  Fietsen in Europa
Beeldimpressies van enkele fietstochten in Europa.

Fietswegen
Dit is de site van Bert Sitters, schrijver van diverse fietsgidsen van o.a. Spanje en Thailand

Fietsen naar Toscane
Is de site van Hans Reitsma, de schrijver van de gidsen Fietsen naar Toscane deel 1 en deel 2

Kees Swart Fotografie
Is de site van Fotograaf Kees Swart met fietsreportages die hij onder meer voor Op Pad maakte.


Fietsen in Spanje
Is de site van Raul Gonzalez Aguado, schrijver van de fietsgids Fietsvakanties in Midden- en Zuid -Spanje. Op zijn site vind je ook gratis fietsroutes over rustige weggetjes in Oost- en Midden-Spanje


  Fietskaart Informatie Stichting
Deze  stichting brengt routegidsen uit over lange afstandsfietsroutes vanuit Nederland naar het buitenland zoals de bekende "Jacobs Fietsroute" naar Santiago de Compostela.

 Het Fietsweb
Het Fietsweb is een verzameling beschreven fietsroutes door Europa. De routes liggen als een spinnenweb over Europa met Nederland als centrum. De Spaken lopen vanuit Nederland Europa in, de Ringen liggen op steeds grotere afstand, als rondjes om Nederland.

 
Op de site van de Fietsersbond is een uitgebreide interactieve vraagbaak te raadplegen. Je vindt er onder meer informatie over overnachtingsmogelijkhedenen het meenemen van de fiets op internationale treinen.

www.fietsrouteplanner.eu Op fietsrouteplanner.eu kan de bezoeker
een fietsroute laten bepalen tussen twee steden/dorpen in Europa. De fietsroute maakt gebruikvan bestaande lange afstandsfietsroutes, routes van het fietsweb, fietsgidsen van bikeline.E-mail: [email protected]