ISBN 9064551952
Prijs Euro 14,75
2e druk 1999
Fietsen in Ierland

Flarden ochtendnevel glijden over de afgeronde heuvels het dal in en zetten de kale bergen met de voet in een witte plas wolken. Een eindeloos veentapijt bedekt de berghellingen, bezaaid met de witte stipjes van schapen die hun slecht weer schuilplaats, een verweerd steenfort uit de ijzertijd, hebben verlaten. Twee zwart-witte border collies drijven op commando van schelle fluittonen van een herder de schapen van de berg af het dal in. 's Avonds na de lange fietstocht zit diezelfde herder in de pub boven een whiskey en een pint donkerbruine Guiness en zingt luid mee op de vrolijke tonen van Ierse volksmuziek.

Deze gids is volledig uitverkocht.

Ierland is een land van sfeer, rust en ruimte waar al fietsend alle in de loop van het jaar opgedane stress van je afvalt. De lege binnenlanden en nevelige kusten van Donegal, de kliffen van Inishowen, Moher en Mizenhead, de kale geplooide bergen van Connemara, de baaien van Beara, de prehistorische forten van Dingle, de meren, rivieren en holle wegen van het laagland, de geel bebremde flanken van de Wicklow Mountains, de mythische Aran eilanden, al deze aspecten van het Ierse land komen in deze gids uitgebreid aan bod.

De 28 beschreven trajecten zijn zo gekozen dat ze 2 grote rondritten vormen met een paar alternatieven en extra tochten langs de vier zuidwestelijke schiereilanden (Mizen, Beara, Kerry en Dingle), door het graafschap Wicklow, over het schiereiland Inishowen, over Achill Island en door Connemara. In totaal worden zo ruim 3000 kilometer van Ierlands mooiste fietswegen beschreven. De indeling in dagetappes kan iedereen voor zich zelf maken; daartoe wordt alle relevante informatie als hoogteverschillen, onderdakadressen en VVV's uitvoerig per traject gegeven. Ieder traject wordt bovendien ge´llustreerd met een duidelijk kaartje en een hoogteprofiel.


De beste kaarten voor trektochten op de fiets in Ierland zijn de Ordnance Survey Holiday Maps schaal 1:250.000. Er zijn er vier nodig om het hele land te dekken.
Aanbevolen in combinatie met de fietsgids en direct te bestellen in de webshop onder 'aanbevolen kaarten'
Klik hier voor een overzicht van de meest geschikte kaarten voor Ierland. 

In deze tweede gewijzigde druk uit 1999 is veel nieuwe praktische info toegevoegd. 
Klik hier voor een sfeerverhaal over Fietsen in Ierland.

Voor een fraaie impressie van fietsen in Ierland en de sfeer van het land is de diaserie van  zoon en vader Felix en Fred van de Gein een aanrader. http://www.flickr.com/photos/felixgein/sets/72157600337012101/