Fietskaarten België 

Mountainbikekaarten onderaan de pagina 

ANWB Knooppuntenkaarten 1:100.000

Prijs 6,50 Euro

Pluspunten: overzichtelijke kaarten met alle knooppunten van het Vlaamse fietsroutenetwerk. Heel Vlaanderen op slechts 2 kaarten.

Minpunten: de topografische ondergrond is wat flets en summier. Alleen bruikbaar voor wie knooppuntenroutes volgt

Beschikbaar zijn: 
9 Antwerpen, West- & Oost-Vlaanderen
10 Vlaams-Brabant, Belgisch Limburg & Luik

Michelin 1:200.000

Prijs 8,95 Euro

Pluspunten: Geen echte fietskaarten natuurlijk maar wel heldere overzichtskaarten. In de Ardennen kun je er goed mee fietsen; in Vlaanderen en Nederland niet.

Minpunten: sinds een paar jaar geen hoogte aanduidingen meer op de wegen en bij de steden en dorpen.

Beschikbaar zijn:

531 Noord en Midden-Nederland
532 Midden en Zuid-Nederland
533 Noord- en Midden-België
534 Zuid-België/Luxemburg

 


NGI Provinciekaarten 1:100.000

Prijs: 8,95 Euro

Pluspunten: moderne, splinternieuwe topografische kaart, helder kaartbeeld. Met reliëf, maar geen hoogtelijnen. Ideaal voor wie zelf zijn routes maakt. GPS compatible

Minpunt: geen fietspaden, fietsroutes of knooppunten ingetekend

Beschikbaar zijn:

West-Vlaanderen
Oost-Vlaanderen
Antwerpen
Vlaams-Brabant Brussel Brabant Wallon
Hainaut
Limburg
Namur
Liege
Luxembourg

 

Falk Fietsatlas 1:75.000

Prijs: 17,95

Pluspunten: Alle fietspaden binnen Vlaanderen en de grens met Nederland. Uitgebreid met het complete fietsnetwerk. Editie 2014. Gedetailleerde schaal, toeristische voorzieningen, alle straatnamen in het buitengebied, plaatsnamenregister.
Formaat A5 met ringband.

Minpunt: niet de allermooiste cartografie.

Beschikbaar is:

Falk Fietsatlas
België Vlaanderen

Sportoena Fietskaart 1:50.000

Prijs 8,00 Euro voor de kaarten 2 t/m 10
9,50 Euro voor de kaarten 1A, 1b en 11 t/m 27
11,00 voor de kaarten 28 t/m 34

Pluspunten: Echte fietskaarten met een fietsroutenetwerk van groen geselecteerde fietsroutes. Nadruk op landschap, reliëf, natuur en veel fietsinfo. Veel straatnamen voor makkelijkere oriëntatie. Ook aangrenzende gebieden in Nederland, Duitsland en Noord-Frankrijk worden gedekt. Tweezijdig bedrukt. Zeer gedetailleerd. Beste fietskaart voor België!

Minpunten: kaarten enigszins kwetsbaar in het gebruik. Kunnen gaan scheuren in de vouwnaden. 
NB: niet het 'officiële' knooppuntennetwerk is ingetekend, maar het eigen door Pierre Tavernier ontwikkelde Fietsroute-Netwerk!


Beschikbaar zijn:

1A t/m 31 (zie overzicht hieronder)

en

32 Nordeifel und Kölnisches Rheinland
33 Vulkaneifel und Osteifel
34 Vulkaneifel, Südeifel und Mosel

 

 

De Rouck Geocart freetime fiets plans
per provincie

Prijs 11,95 Euro

Pluspunten: veel fietsinfo, fietsroutes, RAVEL netwerk, bewegwijzerde lange afstandsroutes, apart boekje met tochten en ook MTB routes. 

Minpunten: cartografisch niet geweldig, geen reliëf of hoogte aanduidingen.

Beschikbaar zijn:

604 Henegouwen
610 Luxemburg (Belgische provincie!)

De andere delen zijn niet langer verkrijgbaar!De Rouck Geocart Fietsbox

Prijs 12,95 Euro

Pluspunten: 
Iedere box heeft een toeristische regio als thema en beschrijft 8 fietsroutes. De tochten, met een totale lengte van gemiddeld 30 à 40 km, zijn in lusvorm, zodat ze, voor de kleine fietsertjes, gemakkelijk kunnen ingekort worden. 
Ieder tocht is uitgewerkt op een afzonderlijke fiche, praktisch van formaat en op waterbestendig en onscheurbaar papier. Men vindt er een exacte wegbeschrijving onder de vorm van een roadbook, adressen voor fietsverhuur, aanbevolen startplaats en parkeergelegenheid.
Tal van bezienswaardigheden worden nader belicht, met bijzondere aandacht voor gezinnen met kinderen: kinderboerderijen, speelpleinen, kindvriendelijke cafés en tavernes. 

Minpunten:  

 

Beschikbaar zijn:

641 BOX 01 Oostkust en Brugs Ommeland
642 BOX 02 Westkust en Westhoek
643 BOX 03 Limburgse Kempen
644 BOX 04 Waasland
645 BOX 05 Maasland en Voerstreek
646 BOX 06 Antwerpse Kempen Noord
647 BOX 07 Antwerpse Kempen Zuid
648 BOX 08 Leiestreek
655 BOX 15 Vlaamse Ardennen
681 BOX 35 Ravelroute 1 Mons
682 BOX 36 Ravelroute 2 Wavre - HannutPluspunten: losbladige topografische kleurenkaartjes van het NGI schaal 1:50.000. Daarop is nauwkeurig een van de Waalse LF routes ingetekend.

Minpunt: begeleidende teksten soms tweetalig, soms ook alleen in het Frans. Door de pictogrammen toch voor iedereen te volgen.

Rando Velo Topografische fietskaarten Wallonië

Prijs 8,95 Euro
Losbladige set vierkante kaartjes 
Tweetalig
RVU Leuven - Gembloux

Dit setje beschrijft de 57,5 km lange LF van Leuven naar Gembloux die o.a. de 2 universiteitssteden Leuven en Louvain-la-Neuve met elkaar verbindt. Het is in beide richtingen beschreven.

Prijs 8,95 Euro
Losbladige set vierkante kaartjes 
Taal Frans
RV2 Hoegaarden - Bouillon

Deze Waalse LF-route doorkruist het Waalse gewest van Noord tot Zuid over een afstand van 169 of 183 km afhankelijk van het gekozen traject. De volledig bewegwijzerde route maakt gebruik van de RAVel 2 tussen Eghezée en Namen. Bekende plaatsen die de LF-route aandoet zijn Hoegaarden, Eghezée, Namen, Leffe (net boven Dinant), Gedinne, Vresse-sur-Semois en Bouillon.


Prijs 16,95
Ringbandgids, Fullcolour met geplastificeerde kaarten
Drietalige inleiding, uitleg en legenda. Toeristische info Franstalig.
RV 3 Fagne - Famenne
van Overboelare-Mons of La Louvière-Chimay-Gedinne

De nieuwste van de Rando Veloroutes loopt van Overboelare ten oosten van Brussel via La Louvière naar de Frans/belgische grens en volgt deze grotendeels tot Gedinne. De Maasvallei wordt bij het Franse Fumay overgestoken. Als extra is er een variant via Mons en een variant via Enghien in opgenomen.

Prijs 8,95 Euro
Losbladige set vierkante kaartjes
Taal Frans, inleiding 2-talig
RV 6 Picardie - Ardennes 
Doornik - Wiltz (Luxemburg) 330km

Dit is momenteel de meest recente en de langste van de Waalse Lange afstandsfietsroutes. Hij loopt van Doornik via onder meer Soignies, Floreffe, Namen, Crupet, Nassogne, Champlon, Bastogne naar Wiltz.

Prijs 8,95 Euro
Losbladig
Taal Frans
RV 7 Bouillon - Champlon - Durbuy - Tilff - Liège - Visé 210km

Prijs 8,95 Euro
Losbladig
Taal Frans
RV 8a Kluisbergen - Namen

Deze bewegwijzerde Waalse LF-route loopt van Kluisbergen via Doornik (Tournai), Bergen (Mons), Thieu, Thuin, Taminse naar Namen (Namur) over een afstand van 205 km. Er wordt gebruik gemaakt van delen van de RAVel 1 en 3.
De route is ingetekend op 19 losbladige kleurenkaartjes (fiches) van het NGI (Nationaal Topografisch Instituut) en is dus prima vanaf de kaart te fietsen. De schematische beschrijving is in het Frans maar door het gebruik van pictogrammen voor niet Franstaligen redelijk te volgen. Er zit een korte Nederlandstalige handleiding bij.

Prijs 8,95
Losbladig
Taal Frans, met Duitse en Nederlandse inleiding.
RV 8b Namur - Huy -Luik -Tilff - Awaille - Francorchamps - Malmedy - St. Vith - Luxemburgse grens.

De lengte van deze bewegwijzerde LF is 222 km. Eerst gaat het langs de Maas naar Luik dan volgt hij het tracé van de RV 7 langs de Ourthe en verderop de Amblève stroomopwaarts naar de Hoge Venen. Na Malmedy gaat het de Oostkantons in en volgt daar de toekomstige RAVel tot in Sankt Vith en eindigt bij de Luxemburgse grens vlakbij Troisvièrges. Er zitten na Luik wat pittige klimmetjes in.

Prijs 8,95 Euro
Losbladig
Taal Frans, met ook Nederlandse inleiding
RV 10 Bruxelles - Wavre - Namur 82km

Deze fietsroute verbindt de Brusselse jeugdherbergen Jacques Brel en Bruegel via Waver en/of Louvain-la-Neuve met de Naamse jeugdherberg Félicien Rops. De totale lengte is 82 km en de route blijft ver van het drukke verkeer op de hoofdwegen tussen deze steden. Steile hellingen zitten er niet in. De topokaartjes zijn op schaal 1:50.000


NGI kaarten 1:50.000

Prijs 7,95 Euro

Pluspunten: gedetailleerde topografische kaarten met hoogtelijnen en veel detail. Qua schaal geschikt voor mountainbiken.

Minpunten: geen routes ingetekend of fietsinfo vermeld.
Topografische kaarten worden gemiddeld om de 8 jaar herzien.

Beschikbaar zijn:

de nummers 1-2, t/m 71-72

Ook beschikbaar:

Topografische Atlas België van Lannoo, laatste editie met nieuwe cartografie. Héél België op schaal 1:50.000. Prijs 49,90


NGI speciale fiets- en mountainbikekaarten 1:50.000 / 25.000


Velotour Hoge Venen - Eifel Fietskaart
Prijs 11,95 Euro
Op deze fraaie tweezijdige topografische kaart staan de Hoge Venen vanaf  Vaals en Aken tot aan Luxemburg. 850 km aan bewegwijzerde routes is ingetekend. Alle fietsknooppunten in de Oostkantons zijn opgenomen met de aansluiting op het Zuid-Limburgse knooppuntennetwerk en de knooppunten in Duitsland. Ook de 'pre-ravel'fietsroute door de Hoge Venen van Eupen naar Robertville is ingetekend. Met deze kaart kun je autovrij of over autoluwe wegen van knooppunt naar knooppunt van Zuid-Limburg helemaal tot aan Luxemburg! Schaal 1:50.000


MTB Houffalize, 
Prijs 7,95 Euro. 
Tweezijdige fullcolour topografische kaart met ingetekende MTB routes en verbindingsroutes. Behalve omgeving Houffalize staat aan een kant ook de omgeving van Bertogne, La Roche-en-Ardenne, Ourthe  supérieure, Champlon-Tenneville en Ortho. Op de achterkant van de kaart staat een  uitvergroting van de directe omgeving van Houffalize schaal 1:25.000 met 6 MTB routes van 18 tot 40km lengte.

schaal 1:50.000. Omgeving Houffalize 1:25.000
Nieuwe editie 2010


Mountainbike in het Zuiden van de Oostkantons
Prijs 11,00 Euro
Op deze tweezijdige topografische kaart staan de Hoge Venen vanaf Monschau tot Luxemburg. Belangrijke plaatsen op de kaart zijn Francorchamps, Malmedy, Robertville, Sankt Vith.

schaal 1:50.000. Met 480 km aan bewegwijzerde en ingetekende routes. Nieuwe editie 2006.


Mountainbike Lierneux-Vielsalm
Prijs 5,45 Euro
Topografische kaart 1:50.000 van de omgeving Vielsalm - Lierneux met ingetekende bewegwijzerde routes en verbindingsroutes van 14 tot 47km. Vanuit Lierneux vertrekken 5 bewegwijzerde routes. Vanuit Vielsalm zijn er 4 routes.

Pays des Sources
Spa, Prijs 9,95 Euro
Een hele mooie gedetailleerde kaart 1:25.000 van de omgeving van Spa waarop 9 bewegwijzerde routes zijn aangegeven. Er zijn 3 moeilijkheidsgraden van makkelijk, via gemiddeld tot moeilijk.

Het gebied dat wordt bestreken loopt van Fraipont, Pepinster, Polleur, Solwaster tot even ten zuiden van Spa op de hoogte van Francorchamps.


MTB La Roche en Ardenne
Prijs 7,95
Tweezijdige fullcolour topografische kaart met ingetekende MTB routes en verbindingsroutes. Behalve omgeving La Roche staat op de kaart ook de omgeving van Bertogne, Houffalize en Tenneville en Ortho. Op de achterkant van de kaart staat een  uitvergroting van de directe omgeving van La Roche schaal 1:25.000 met 4 MTB routes van 15 tot 24km lengte. Tekst in het Frans en Nederlands.

schaal 1:50.000. Omgeving La Roche 1:25.000
Nieuwe editie 2007


Topografische kaart Dinant 1:25.000
Prijs 9,95
Een topografische toeristenkaart van Dinant en omgeving. Aan de ene kant zijn 15 wandelroutes ingetekend. Aan de achterkant zijn 5 mountainbikeroutes en één fietsroute ingetekend in lengte variërend van 5 tot 40 km.

Ourthe & Aisne 
Prijs 7,95 Euro
Topografische kaart 1:50.000 van de omgeving Ourthe en Aisne (tussen Hamoir en La Roche) echter zònder  ingetekende routes!

Vresse-sur-Semois
Wandel en Mountainbikeroutes
Prijs 8,45 Euro
Tweezijdige Topografische kaart. Aan de ene kant schaal 1:25.000 met 51 wandelwegen ingetekend. Aan de andere kant 1:40.000 met 8 MTB routes in lengte variërend van 6 tot 20 km.

Pays de Profondeville
Fiets- en wandelkaart
8,95 Euro
Tweezijdige topografische kaart (Profondeville, Bois-de-Villers, Lesve, Lustin, Arbre, Rivière en Profondeville) op schaal 1:25.000. Hierop 8 beschreven fietsroutes (van 5.8 km tot 50 km) en vele, korte gemarkeerde wandelroutes.

Trois-Ponts
Wandelkaart
Prijs 9,95 Euro
Tweezijdige topografische wandelkaart schaal 1:25.000 met 17 wandelroutes waarop ook 3 Mountainbikeroutes (11, 15 en 34km) zijn ingetekend.

Gedinne
Wandel- en Mountainbikekaart
Prijs 9,95 Euro
Tweezijdige topografische wandelkaart schaal 1:25.000 met 27 wandelroutes. Aan een zijde zijn 4 Mountainbikeroutes (25, 34, 37 en 70km) ingetekend.

Saint-Hubert
Wandel en mountainbikekaart
Prijs 9,95 Euro
Tweezijdige topografische kaart 1:25.000 met 30 wandelroutes en 6 Mountainbikeroutes (12-30km)
Marche-en-Famenne
Wandel en MTB kaart
Prijs 9,95
Topografische kaart 1:25.000 met 29 wandelroutes en 3 MTB routes

Sprimont
Wandel, ruiter en MTB kaart
Prijs 9,95
Topografische kaart 1:25.000 met 17 wandelroutes, 1 ruiterroute en 3 MTB routes.

 


Vallées des Eaux Vives
Fiets en mountainbike kaart
Prijs 9,95
Topografische kaart 1:50.00 omgeving Couvin, Philippeville, Florennes, Doische met 14 MTB en 6 fietsroutes.
Anhée
Wandel en mountainbikekaart
Prijs9,95
Topografische kaart 1:25.000 met 32 wandelwegen en 28mtb routes

Aubel
Wandel en mountainbike kaart
Prijs 9,95
Topografische kaart 1:25.000 met 10 wandelwegen en 3 mtb routes

Bertogne
Wandel en mountainbikekaart
Prijs 9,95
Topografische kaart 1:25.000 met 15 wandelwegen en 4 mtb routes

Hastière-sur-Meuse
Wandel en fietskaart
Prijs 8,95
Topografische kaart 1:25.000 met 23 wandelwegen en 3 fietsroutes
Toerisme Voerstreek
Grensoverschrijdende fietsroutes en fietsroutenetwerk.

Kaart en gids samen in een plastic hoesje

Prijs 13,95

De kaart is tweezijdig: aan de ene kant staan 4 autoroutes die de historische steden Tongeren, Maastricht, Aken, Verviers en Luik verbinden. Aan de andere zijde staan 4 fietsroutes in het land van Hervé èn het complete fietsroutenetwerk ingetekend in het Belgische en in het Nederlandse deel. In een begeleidende boekje staat een routebeschrijving en toeristische info over de steden en dorpen in het Drielandenpark.


Mountainbikenetwerk Euregio, Voerstreek/ Belgisch & Nederlands Limburg en Luik
Prijs 8,95 Euro
Geplastificeerde en compact opgevouwen mountainbikekaart met 7 bewegwijzerde routes. Twee routes in Zuid-Limburg: de Vijlenroute 25 km en de St. Geertruidroute 35 km. De overige 5 routes liggen in de Voerstreek: Voerstreekroute 26 km, Fortenroute 32 km, Val-Dieuroute 16 km, Berwijnroute 11 km en Amerikaanse Begraafplaatsroute 21 km.De kaart bestrijkt het gebied tussen St. Geertruid, Mechelen, Vijlen tot Gemmenich, Hendrik-Kapelle, Charneux (bezuiden Aubel), Blegny, Cheratte (Luik), Visé en Eijsden.

De schaal is ongeveer 1:20.000.