www.fietsrouteplanner.eu Op fietsrouteplanner.eu kan de bezoeker
een fietsroute laten bepalen tussen twee steden/dorpen in Europa. De fietsroute maakt gebruikvan bestaande lange afstandsfietsroutes, routes van het fietsweb, fietsgidsen van bikeline.


Een aantal algemene en zeer uitgebreide fietssites of startpagina's met veel fietslinks die een goed startpunt vormen voor een zoektocht op het net zijn:
Fietsvakantielinks
Fietsvakantiewijzer
Fietsvakantie Nederland
Fietsvakantiepagina
Fietspagina  
Fietsen Een Twee Drie
Trento Bike Pages
Fietsroutes.jouwpagina.nl
Het Fietspad Langs De Digitale Snelweg
Fietsen begint Hier
Travelmarker.nl
Fiets.start.nu/
Reizen start nu
Reizen.Openstart.nl 
Fiets.start.nu
Fietsroutes.pagina.nl
Fietsroutes op Start Digitaal
Totaalplaza
Ik wil Fietsen in Frankrijk Het startpunt voor uw fietsvakantie in Frankrijk
50plusplein Voor iedereen die te jong is om zich oud te voelen


Wat moet je meenemen op vakantie? www.meenemen.nl


Informatie over bewegwijzerde themaroutes en Landelijke fietsroutes in Vlaanderen vind je op www.fietsroute.org


Verslagen van een groot aantal fietstochten in vooral bergachtige streken van West-Europa en Noord-Amerika, sommige op de ligfiets, vind je op de sites van de broers Minko en Luddo Oh.
Minko Oh
Minko's Cycling Adventures
Luddo Oh Cycling in the mountains


Op de zeer uitgebreide homepage van Jan Boonstra staan 20 korte en diverse lange fietsverhalen in landen als Lapland, Nieuw Zeeland, Korea, AustraliŽ, Thailand en MaleisiŽ.


De fietsverhalen van Elmar van Drunen en Ellen van der Zwan vind je op www.fietsjunks.nl.


Verslagen van de fietstochten in Europa van Jan-Willem en Gudrun vind je op www.fietsenineuropa.nl


Op Cyclo Josť vind je veel aansprekend beschreven fietsavonturen in de bergen. (Franstalig). Ook een paar Belgische routebeschrijvingen in het Vlaams.


Op de Velosite vind je de fietsbelevenissen van Kitty en Dick Vermeij


Reisorganisatie En Route biedt diverse individuele en groepsarrangementen aan.


Col d'ExtrÍme is dť reisorganisatie voor de sportief en avontuurlijk ingestelde (Nederlandse en Vlaamse) fietser, specifiek gericht op de Franse en Spaanse PyreneeŽn.


Global Cyclist is een fietsreisorganisatie met aanbod in diverse werelddelen. Er zijn individuele en groepsreizen mogelijk. Groepsreizen zijn er voor volwassenen en gezinnen met jonge kinderen.


De Wereldfietser
De site van de gelijknamige vereniging met ruim 1500 leden. Alle info over deze vereniging en veel informatieve links voor wereldfietsers.


De Vakantiefietser  
De Vlaamse tegenhanger van de Wereldfietser en organiseert o.a. jaarlijks een grote beurs in Retie en geeft een eigen tijdschrift uit.


  De Wijde Wereld is een site waar je diverse fietsreisverslagen kunt vinden en veel praktische info voor Travellers.


Travelmap is je online reisgids voor reisinformatie, reisorganisaties en links over je ideale reisbestemming.


Avaghon maatfietsen  


Fietsdiensten.nl wil het gebruik van de fiets voor het vervoer van goederen en personen bevorderen. Dat gebeurt o.a. door de Fietskoerier Arnhem-Nijmegen


De Vakantiefietser; Een winkel in Amsterdam met alles van fietsvakanties tot compleet uitgeruste vankantiefietsen


Vakantiesites.com is het startpunt van uw vakantie.Vele vakantiehuizen, hotels, campings, reizen, reisorganisaties en meer.


Twee uitgevers gespecialiseerd in het uitbrengen van boeken met profielen van cols zijn Altigraph voor de Franse cols en Ediclo voor de Italiaanse en deels ook Oostenrijkse en Zwitserse cols.


De B.I.G (Brevet International du Grimpeur) heeft een uitgebreide database van de 950 Europese beklimmingen (en 50 vrije klims) die meetellen voor dit brevet. Lidmaatschap is gratis. Op de site staan profielen, googlemaps en foto's van alle beklimmingen.


Op www.fietsroutes.tk is informatie te vinden over Fietsen in Nederland, Duitsland en Oostenrijk, met name veel specifieke links voor deelgebieden in deze landen.   


 
 

   Hier vind je alle informatie over de fietsgidsen van Luc Oteman met foto's, updates en voorbeeldroutes, 15 fietsreisverhalen en veel info over cols en bergen.  Een site die geheel gewijd is aan een 3000 kilometer lange fietsroute langs middeleeuwse Hanzesteden. Beschreven door MichaŽl Wannet in drie delen van  Zaltbommel naar LŁbeck aan de Oostzee,  van LŁbeck naar Brandenburg (of Berlijn) en van Brandenburg (of Berlijn) terug naar Zaltbommel.


  ReCreatief Fietsen is uitgever van: 
 Fietsen langs het Canal du Midi en het Canal de Garonne
 Fietsen langs de frontlijn van de Eerste Wereldoorlog
 Fietsen in BourgondiŽ een rondrit langs kanalen en door wijngaarden
 Hanzefietsroute, deel 3, van Brandenburg (of Berlijn) naar Zaltbommel
 Hanzefietsroute, deel 1, van Zaltbommel naar LŁbeck
 Fietsen door Zwitserland , een rondrit langs rivieren en door bergen


  Beeldimpressies van enkele fietstochten in Europa.

 


  De site van Hans Reitsma, de schrijver van de gidsen Reitsma's Route naar Rome.


Fietsen in Spanje
Is de site van Raul Gonzalez Aguado, schrijver van de fietsgids Fietsvakanties in Midden- en Zuid -Spanje. Op zijn site vind je ook gratis fietsroutes over rustige weggetjes in Oost- en Midden-Spanje.


  Europafietsers
Deze  brengen routegidsen uit over lange afstandsfietsroutes vanuit Nederland naar het buitenland zoals de bekende "Jacobs Fietsroute" naar Santiago de Compostela. Ook zijn zij de bedenkers van eht Europese Fietsweb.


Fietsersbond 
Op de site van de Fietsersbond is een uitgebreide interactieve vraagbaak te raadplegen. Je vindt er onder meer informatie over overnachtingsmogelijkheden, het meenenem van de fiets op internationale treinen.

Hardfietsen.nl richt zich op de fietsfanaat die alles over racefietsen en mountainbikes wil weten en geeft info over o.a. trainingsroutes, hellingen, evenementen en wielernieuws.

Natuurposter.nl De website waarop u eenvoudig en goedkoop de mooiste natuurposters bestelt.