Frankrijk
 

ReCreatief Fietsen


ISBN 978907705631-8
Prijs € 19,50 
160 pagina's, ringband, fullcolour
2e druk 2015


Fietsen langs de frontlijn
van de Eerste Wereldoorlog
- van Nieuwpoort in België naar Bazel in Zwitserland - 

Deze fietsroute loopt door het gebied waar tijdens de Eerste Wereldoorlog het westfront lag. Vier jaar lang deelde dit vastgelopen front België en Frankrijk in tweeën. Bijna 100 jaar later zijn in het landschap nog resten van de frontlinie zichtbaar. Ook heeft elke plek zijn eigen monumenten, herinneringen en verhalen. De verscheidenheid aan cultuur en natuur is hier groot: polders en belforten in Vlaanderen, kathedralen in Picardië, wijngaarden en koolzaadvelden in de Champagne, bossen en bergpassen in de Vogezen, vakwerkhuizen en nog meer wijngaarden in de Elzas. Dit alles maakt het fietsen beslist de moeite waard.

De hoofdroute is 1050 km lang en voert over rustige wegen en paden. Zo’n 150 km is helemaal autovrij. Lange steile hellingen worden vermeden. In de Vogezen is er de keuze tussen een pittige route met veel cols en een lichter alternatief.


ISBN 9789077056325
Prijs 19,50 Euro
132 pagina's, ringband, fullcolour
2e druk 2015


Fietsen in Bourgondië
Een rondrit langs kanalen en door wijngaarden

Met startplaatsen in Dijon, Auxerre en Mâcon

De jaagpaden langs de kanalen van Bourgondië vormen aangename, vlakke wegen door een groen heuvellandschap. Honderden kilometers autovrije fietsroute is over deze paden aangelegd en ook zijn enkele oude spoorbanen tot gladde fietspaden getransformeerd. In de Côte d’Or zijn verkeersluwe weggetjes door de wijngaarden tot een fraaie wijnroute aan elkaar geknoopt. 
De hoofdroute uit deze gids is een grote rondrit door alle windstreken van Bourgondië van bijna 650 km. Daarnaast is er nog eens 200 km aan aanvullende of alternatieve route beschreven.  
Het overgrote deel van de routes is geschikt voor iedereen, jong of oud, getraind of niet. 

Voor meer info klik hier


ISBN 9789077056301
Prijs € 19,50 
160 pagina's geheel in kleur, met ringband, 5e druk 2016
Vers van de pers!


Voor meer info klik hier

Fietsen langs het Canal du Midi 
en het Canal de Garonne

- tussen Sète aan de Middellandse Zee en Bordeaux -

Het Canal du Midi slingert door het fraaie Zuid-Franse landschap van Sète aan de Middellandse Zee naar Toulouse, en gaat daarbij dwars door enkele schitterende oude steden. Deze fietsroute loopt over de oude jaagpaden langs het kanaal en volgt vanaf Toulouse het Canal de Garonne, waarmee het Canal du Midi een directe verbinding met de Atlantische Oceaan heeft. Het laatste gedeelte naar Bordeaux gaat de route over een voormalige spoorlijn, de Voie Verte Roger Lapébie. Omdat beide kanalen nagenoeg op gelijke hoogte blijven, is deze fietsroute geschikt voor iedereen, jong of oud, getraind of niet. De route is echter minder geschikt voor fietsen met smalle (race)banden, omdat een gedeelte van de jaagpaden langs het Canal du Midi onverhard is. De fietsroute is in beide richtingen beschreven. Ook is een aftakking naar Narbonne langs het Canal de la Robine in de gids opgenomen. In de derde druk is de gids bovendien uitgebreid met een aftakking naar Montauban en een route onderlangs Bordeaux naar Cap Ferret.


ISBN: 9789077056349
Prijs € 19,50 
176 pagina's geheel in kleur, met ringband, 1e druk 2016
Vers van de pers!
Fietsen rond Het Kanaal deel 2
van Roscoff naar de Panne in België


Fietsen rond Het Kanaal is een tweedelige gids, bedoeld voor iedereen die een stuk langs of rond Het Kanaal wil fietsen. De route verbindt alle veerhavens aan de Engelse en Franse Kanaalkust. Zo kan een groot of klein rondje rond Het Kanaal gereden worden door voor een verderweg of dichterbij gelegen overtocht tussen Engeland en Frankrijk te kiezen. Uiteraard kan ook alleen een stuk van de Engelse of Franse kust gefietst worden.
Deel 2, dat in 2016 verschijnt, beschrijft het Franse deel van de route: 1500 km vanaf Roscoff in Bretagne tot aan de Belgische grens bij De Panne. Zowel in Engeland als Frankrijk worden soms bewegwijzerde routes gevolgd, zoals route 2 van het Britse National Cycle Network en de Frans-Engelse Tour de Manche, maar net zo vaak wordt gekozen voor alternatieve routes wanneer bewegwijzerde routes minder geslaagd zijn of geheel ontbreken; natuurlijk steeds langs rustige binnenwegen of fietspaden.   Krijtrotsen, stranden, getijden, indrukwekkende kastelen, pittoreske plaatsen met een vaak bizarre geschiedenis: zo uniek als de Kanaalkust is, zo bijzonder is deze route.

Pirola fietsgidsen

Zie voor de Jacobsroute door Frankrijk bij Spanje


ISBN9064553831
Prijs 22,50 Euro
160 pag met ringband, fullcolour, 2e druk 2011
De Katharen-Basken Fietsroute

Deze route van 600 km loopt van Narbonne naar Biarritz en sluit aan op de Groene Weg naar de Middellandse Zee, Langs Oude Wegen en pelgrimssteden en St. Jacobs fietsroute. Het is een soms pittige route langs de historische plekken die een grote rol hebben gespeeld in de opkomst maar vooral ondergang van de Katharen. Van de twee routevarianten komt de zuidelijke langs legendarische Katharenburchten als Peyrepertuse, Quéribus en Montségur.


ISBN 9064554129
Prijs 22,50 Euro
± 160 pag met ringband, fullcolour, 3e druk 2014
De Groene Valleien Fietsroute

Deze nieuwe door de Fietskaart Informatie Stichting ontwikkelde route loopt van Boulogne-sur-mer naar de Moezel.
Het is een full-color uitgave met ringband die volledig in beide richtingen beschreven is. De route maakt hoofdzakelijk gebruik van fietspaden en boerenweggetjes en is mede daardoor ook voor kinderen geschikt.


ISBN 9064554161
Prijs 22,50 Euro
140 pag met ringband
fullcolour, editie druk 2011
Loire-Kastelen fietsroute
Langs Franse koningtuinen van Tours naar Nevers.

De Loire Kastelen fietsroute bestrijkt het centrale Loiregebied tussen de Anjou en het Bourgondische Nivernais, van Tours naar Nevers. Zij leidt door een aangenaam landschap en een mild klimaat langs bekende en minder bekende kastelen en parken van de Franse koningshuizen. Geschikt om met kinderen te fietsen. De hoofdroute is 800 km en maakt enkele lussen het Loiredal uit tot een hoogte van 110 tot 200 meter. Sluit in Tours en Orléans aan op de St. Jacobs fietsroute en in Nevers op de fietsroute Langs Oude wegen.
 
Deel 1 ISBN 906457682
Prijs 22,50 Euro
 168 pag met ringband
fullcolour, 3e druk 2015


Nieuw deel 2 ISBN 9064557699
Prijs 22,50 Euro
156 pag met ringband 
fullcolour, editie 2016 vers van de pers

De groene weg naar de Middellandse Zee dl1. en dl. 2

Deze route is inmiddels een klassieker onder de fietsroutes. Van Maastricht door België, Luxemburg en Oost-Frankrijk voert de route over autoluwe wegen naar de Middellandse Zee waar hij eindigt in Stes. Maries-de-la-Mer in de Camargue. Onderweg wordt slechts een enkele maal een hoogte van om en nabij 600 meter overschreden waardoor ook niet-klimmers deze tocht zonder vrees kunnen aanvangen. 

In april 2003 is deze route voor het eerst als volledig nieuwe uitgave full-color en in 2 delen verschenen. Nieuw is o.a. dat de route nu in beide richtingen beschreven is.
Dit tweede deel leidt de fietser van Marnay in de Franse Jura naar Stes. -Maries-de-la-Mer aan de Franse Zuidkust. De route klimt even over het Juraplateau om dan af te dalen langs het fraaie dal van de Ain. Na de kruising van de Rhône gaat het wisselend op en neer door de departementen Isère en Drôme naar Rochegude, even boven de stad Orange. Hier kan men eventueel een ander, verderop gelegen eindpunt aan de Middellandse Zee kiezen: door Gard en Herault naar Valras-Plage bij de stad Narbonne. De hoofdroute daalt tenslotte verder via Avignon en Arles naar de oneindig vlakke natuurgebieden van de Camargue.


ISBN 9789064557842
Prijs 22,50 Euro
158 pag met ringband
fullcolour 1e druk 2016
Spoor van de vrijheid
Fietsend van Normandië invasiestrand naar Nederland

Spoor van de vrijheid is een fietsvriendelijke route die de invasie van D-Day (6 juni 1944) verbindt met de capitulatie op 5 mei 1945 in Nederland. Als eerste worden de invasiestranden in Normandië verkend door middel van een 'vlinderroute'langs memorabele plaatsen uit de 'Slag om Normandië'. De 1147 km van de in 1948 gemarkeerde 'Voie de la Liberté'verbindt Ste. Mère eglise (Normandië) met Bastogne in België.
Daarna volgt het spoor de weg naar Nederland langs de slag in het Hürtgenwald (Aken), Operatie Market Garden, Operatie Veritable en het Rijnlandoffensief om tot slot te eindigen in Wageningen, de stad der Bevrijding.
De sporen van de Tweede wereldoorlog vormen de leidraad naar de vele musea, memorabele plaatsen en monumenten langs de route, met tal van genietmomenten en budgettips.

ISBN 9789064557897
Prijs 17,50 Euro
112 pag, met ringband
fullcolour 1e druk 2016
Ontdek Parijs op de fiets, deel 1
3 fietsroutes door onbekend Parijs: Le Marais, Canal Saint-Martin en het 16e arrondissement.

*Alle hoogtepunten en bezienswaardigheden
* Ruim 160 foto's en illustraties
*Duidelijke gedetailleerde plattegronden
*Meer dan 50 restaurants, café's en bars.
Ook handig als stadgids!
ISBN 9064554943
Prijs 19,50 Euro
200 pag met ringband
fullcolour, 1e druk 2005
Van Gogh route

De Van Gogh route leidt de fietser afwisselend door een rustige landelijke omgeving alswel door enkele grote hoofdsteden. Telkens is gezocht naar goed fietsbare wegen en paden, van Eindhoven naar Amsterdam, Den Haag en Antwerpen, en verder naar Brussel en Parijs.

Grote delen verlopen vrijwel vlak, met uitzondering van de Veluwe, enkele heuvels in de Borinage en het gebied rond de historische steden Compiëgne en Senlis.
De Van Gogh route geeft aansluiting op het LF-Netwerk, de Vlaanderen Fietsroute en o.a. op de Groene Valleien en de St.Jacobs fietsroutes.


ISBN 9064551790
Prijs Euro 22,50
112 pag, met ringband 3e druk Fullcolour 2007


Fietsen op Corsica

Fietsen op Corsica is puur genieten van steeds wisselende panorama's, geurende planten en kronkelende, rustige wegen.

In deze fietsgids wordt gedetailleerd een 560 km lange rondrit beschreven die de hoofdsteden Bastia en Ajaccio met elkaar verbindt. Deze hoofdroute, onderverdeeld in 9 trajecten, volgt van Bastia naar Ajaccio de kust en gaat terug dwars door het binnenland.  De route sluit aan op de belangrijkste luchthavens en veerverbindingen met het vasteland en vormt zodoende een schakel in Ring 4 van het Europese Fietsweb in wording.
Daarnaast zijn nog 26 andere trajecten beschreven waarmee de route naar believen kan worden uitgebreid naar bijvoorbeeld Propriano, Zonza, Bonifacio of de oostkust. Ook zijn diverse dagtochten vanuit bijvoorbeeld St. Florent, Calvi en Corte opgenomen.   
Alle routes zijn ingetekend op heldere kleurenkaartjes die achterin de gids nagenoeg het hele eiland bestrijken. Iedere routebeschrijving gaat vergezeld van een routetabel, een hoogteprofiel en alle praktische informatie zoals onderdak, drinkbronnen, wegkwaliteit en hoogteverschillen. 

Klik hier voor een route-overzicht en meer info  

Klik hier voor een sfeerimpressie  


ISBN 9789064557491
Prijs 22,50 Euro
160 pag, 
fullcolour, editie 2015

Normandië en Bretagne tussen Ansjovis en Anjou

Deze 1000 km lange fietsroute van Boulogne-sur-Mer naar Saumur aan de Loire en naar Bretagne is in 2 richtingen beschreven. Ga je eerst over de LF1 naar Noord-Frankrijk dan biedt deze route de mogelijkheid om door te fietsen tot de Loire, waar je kunt aansluiten op de Loire-Kastelen Fietsroute. In Noord-Frankrijk wordt de kustlijn gevolgd. Vanaf Dieppe gaat het meer landinwaarts, wordt de Seinevallei westelijk van Rouen overgestoken en gaat het via Bernay, Alençon en Durtal naar de Loire. Naar Bretagne gaat het verder via het Canal de Nantes à Brest waar de jaagpaden de leidraad van de fietsroute vormen. Bij Pontivy buigt de route af naar de Bretonse zuidkust. 
Deze vlakke tot licht heuvelige fietsroute is onderdeel van het Fietsweb en verbindt Ring 1 en 2 met elkaar.


Deel 1 ISBN 9789064555688
 Aken/Maastricht-Nevers
Prijs 22,50 Euro
fullcolour, Editie 2015

Deel 2 ISBN 9789064555695 Nevers-Oloron-Ste. Marie/St.Jean
Prijs 22,50 Euro
fullcolour, Editie 2015

Fietsroute langs oude wegen deel 1
Fietsroute langs oude wegen deel 2

Als alternatief voor de St. Jacobsroute voert deze route diagonaalsgewijs door Frankrijk van Maastricht via Vézelay naar de Pyreneeën bij Oloron St. Marie. In St. Jean Pied de Port kan eventueel aangesloten worden op deel 3 van de St. Jacobsroute. (zie bij Spanje). De route is heuvelachtiger, maar landschappelijk gezien fraaier en gevarieerder dan de westelijke variant van de St. Jacobsroute. Zie deel 1 en 2 van de St. Jacobsroute bij Spanje. Echte bergen boven de 550 meter hoogte worden gemeden.
Over een afstand van 1470 km volgt de gids historische pelgrimsroutes langs overwegend rustige en goed geasfalteerde wegen. Men kan zowel in Maastricht als in Aken beginnen en onderweg passeert de fietser beroemde pleisterplaatsen als Vézelay, Rocamadour, Cahors en Moissac. ISBN 9064554420
prijs 22,50 Euro
Fullcolour
144 pag met ringband
editie 2004

 

Fietsen langs Zuidfranse Gorges dl1 (Avignon-Nice)

Gedetailleerd wordt een routenetwerk beschreven dat Nice aan de Côte d'Azur met Avignon in de Provence en andersom verbindt.  Behalve de fietsbus-uitstapplaatsen en TGV stations Nice en Avignon liggen ook uitstapplaatsen als Aix-en-Provence en Orange aan de routes. De routes sluiten in het Rhônedal aan op de Groene Weg naar de Middellandse Zee en en in Nice op de veerboten naar Corsica. Zodoende vormen de beschreven routes een deel van Ring 4 van het zogenaamde Europese Fietsweb. De gekozen trajecten voeren vooral in de noordelijke varianten langs kloven en ravijnen zoals de Gorges de la Vésubie, Gorges de Daluis, Gorges de Cians, Gorges du Verdon en de Gorges de la Nesque. In de zuidelijke varianten is de 236 km lange volledig bewegwijzerde en pittige route Le Lubéron en Vélo opgenomen. 

Voor meer informatie een route overzicht en diashow klik hierISBN9781852845513
Prijs 21,50
256 pag
ed 2008
Cycling in the French Alps

Deze gids beschrijft 9 uitdagende, maar pittoreske rondritten in de Franse Alpen èn de klassieke grote doorsteek van Genève naar Nice. Talloze uit de Tour de France beroemd geworden grote Alpencols zijn opgenomen. De 9 toeren zijn in dagetappes van 50-80 km onderverdeeld en ieder goed voor een weekje fietsvakantie. Overzichtskaartjes, hoogteprofielen en accommodatielijsten helpen bij de voorbereiding. 

 


ISBN9789038920054
Prijs 19,50
168 pag met ringband 
editie 2010
Op de fiets naar Lourdes

Fietsend van stad naar dorp, langs rivieren, langs het kanaal van Orléans, over kleine wegen en soorwegbeddingen komen we via de Ardense bossen, de sprankelende Champagne, de Koningsvallei aan de Loire, het natuurpark Berry, de Bordeauxstreek, het echte Frankrijk van de Charente, de pijnboombossen van Les Landes, de Gascogne - het Toscane van Frankrijk- uiteindelijk aan in Lourdes aan de voet van de Pyreneeën.
Met kaartjes in kleur, hoogteprofieltjes, overnachtingsadressen en toeristische achtergrondinfo. Guy Raskin heeft ook veel aandacht voor streekproducten en kerken onderweg die in het teken staan van Onze-Lieve-Vrouw.

 


ISBN9789058816382
Prijs 13,50 Euro
152 pag, editie 2012

Deze volledig herziene editie maakt gebruik van het Vlaamse knooppuntennetwerk.

De LF1 Noordzeeroute

Van de Hollandse duinen, via de Zeeuwse delta en de Vlaamse polders langs het Franse houtland over de heuvels van Artesië tot aan de witte krijtkusten van Boulonnais. Deze gids beschrijft het zuidelijk deel van de LF1 tussen Den Haag en Boulogne-sur-Mer. De route volgt de mooiste verbindingen en voert steeds over rustige binnenwegen en vrijliggende fietspaden. Met duidelijke routekaartjes op schaal 1:130.000 tot 1:150.000 en alle praktische en toeristische info voor onderweg.

 


Bikeline fietsgidsen van Esterbauer


ISBN 385000063X Prijs 13,90 Euro. Editie 2014
140 pag met ringband Taal Duits
Loire-Radweg

Deze 800 km lange route voert van Orléans langs de Loire tot de monding in de Atlantische Oceaan. Op de fiets komt u langs talrijke kastelen in het romantische Loiredal. De route is voor iedereen te doen door de vlakke soms licht heuvelige wegen.

ISBN 3850000842
Prijs 13,90 Euro
120 pag met ringband Taal Duits


Engelse versie Cycline Guide Provence

ISBN 3850001202 Prijs 12,90
Radatlas Provence

Een fietsroute van 296 km door een van de mooiste cultuurregio's van Frankrijk. Rustige wegen voeren langs de Rhône en door de Camargue met zijn paarden en flamingo's. Historische stadjes die worden aangedaan zijn o.a. Arles, Nîmes, Avignon en St. Remy de Provence.
2e druk verschenen in juni 2006.


Ook in de Engelse versie te bestellen!

ISBN 9783850004329
Prijs 14,90 Euro
180 pag met ringband Taal Duits
Radregion Elsass

In de Elzas vindt iedere fietser wel wat van zijn of haar gading. Sportieve fietsers vinden uitdagende dicht beboste heuvels, en voor het hele gezin zijn er fietstochten te maken tussen lieflijke wijnstadjes. Kaarten schaal 1:75.000 met meer dan 2000 km aan fietsroutes. Nieuwe editie van 2015.


Fietsgidsen van Cartostudio

Zie bij Spanje voor de route Amsterdam - Barcelona in 2 delen
deel 1 Eindhoven - Beaune - Cluny
deel 2 Cluny - Barcelona


ISBN9077899030
Prijs 19,50 Euro 
100 pag, ed 2005
Fietsen naar de Bourgogne
Eindhoven - Beaune 
Deze gids is op de omslag na identiek aan het 1e deel van Fietsen van Amsterdam naar Barcelona

Van Eindhoven naar het Bourgondische Cluny voert deze route via o.a. Namur, Dinant, Montmedy, Verdun, Toul, Domremy en Beaune. Van de ruim 800 km fietsroute voert bijna 300km over autovrije wegen zoals fietspaden,  oude spoorwegbeddingen of jaagpaden langs de Maas en de Bourgondische kanalen. De rest van de route bestaat uit rustige lichtglooiende wegen. Na het Maasdal is er de keus uit een iets langere en mooiere variant langs Moezel en Saône of een kortere variant via Langres en het kanaal van de Marne naar de Saône waar een snel en beschut fietspad het kanaal volgt. Vanaf Pontailler aan de Saône voeren de 2 varianten weer samen naar Beaune om dan over de nieuw (bewegwijzerde) fietsroute door de wijngaarden naar la Voie Verte naar Cluny en Macon te voeren, een fietspad van 45 km. In de Bourgogne is er aansluiting op het nieuw ontwikkelde netwerk van fietsroutes aldaar. De kleurenkaartjes zijn op schaal 1:100.000 en alle benodigde praktische informatie voor onderweg is opgenomen

ISBN 9789077899106
Prijs 19,50 Euro
114 pag, ed 2011

Onbegrensd fietsen door de Provence

De route door de Provence is een netwerk van fietspaden en kleine rustige weggetjes door de mooiste delen van de Provence. Meer dan de helft van de trajecten is makkelijk, een derde gemiddeld en alleen het schitterende traject door de Gorges du verdon en Gorges du Loup is voor de geoefende fietser. Aan natuurschoon geen gebrek op deze routes. De gids beschrijft meer dan 900 km aan routes en is in twee richtingen beschreven.


ISBN 9080649767
Prijs 15 Euro
Spiraalband 84 pag
Fietsen naar Parijs

Over de mooiste fietswegen gaat deze route van Leuven naar Parijs (420km) of van Maastricht naar Parijs (490 km). Beide takken komen samen bij Dinant en voeren dan via o.a. Mariembourg, Laon en langs Compiègne naar de Lichtstad. Meer dan 150 km van deze route bestaat uit autovrije (fiets)paden. 28 detailkaarten en plattegronden, hoogteprofielen en alle praktische informatie vergemakkelijken het vinden van de route.


Radius


ISBN 9080440213
Prijs 19,95 Euro
Spiraalband 172 pag
4e druk 2010, fullcolour

Parijs per Fiets

In het Parijse straatbeeld zijn steeds meer fietsers te zien. En dat is terecht, want het is geweldig om de stad per fiets te verkennen. 
Het is de ideale manier om lukraak door wijken te dwalen waar de toerist niet zo gauw komt. Gek genoeg zijn er nog steeds mensen die beweren dat fietsen onverantwoord is: zij hebben ongelijk! Er zijn de laatste jaren namelijk heel wat fietspaden langs de drukke boulevards aangelegd. Maar de onverwachte kanten van de stad komt u vooral tegen als u de stille wijken in gaat: de tochten uit deze gids brengen u erheen.
In deze gids beschrijft Joke Radius drie fietstochten door Parijs die langs water, parken, kerkhoven en boulevards gaan, over voormalige spoorwegtracés en door heel smalle straatjes. Naast veel café-terrassen zijn langs de route ook musea en aparte bezienswaardigheden aangegeven. Zo komt u in het nieuwe Parc de Bercy en het klassieke Parc de Monceau, fietst u langs het ‘Namaakmuseum’ en door het openluchtmuseum langs de Seine en ziet u de Parijse moskee en de Russische kathedraal.

De drie tochten van elk 25 à 30 kilometer lang kunnen zonder problemen ook in tweeën geknipt worden.
De kaarten geven duidelijk de route aan. Daarnaast is het handig om de plattegrond van Parijs te gebruiken voor het totaaloverzicht. De Paris Map 2010/2011 is bijgevoegd!
Als extra zijn veel waardevolle tips voor Parijsgangers opgenomen zoals: wat te doen als het regent, waar kan ik kosteloos en concert bijwonen, waar logeer ik voor minder dan 25 Euro per nacht etc.


Cyklos gidsen van Kettler Verlag

ISBN 3932546261
Prijs 14,95 Euro
192 pag, taal Duits
herdruk maart 2016
Korsika per Rad

In deze fietsgids worden 42 trajecten beschreven die onderling combineerbaar zijn. Het hele eiland wordt op deze manier gedekt. Met eenvoudige zwartwit kaartschetsen, hoogteprofielen en alle praktische info.
78 pagina's algemene en praktische informatie; de rest zijn etappebeschrijvingen met bijbehorende praktische info.


ISBN 393254630X
Prijs 16,90 Euro
320 pag, taal Duits
3e druk 2005
Südwest-Frankreich per Rad

In totaal 165 trajecten in Zuidwest Frankrijk worden beschreven in deze Duitse fietsgids. Het gebied ligt grofweg tussen La Rochelle aan de westkust, Clermont-Ferrand, Le Puy, Montpellier aan de Middellandse Zee, Perpignan en St. Jean de Luz. Het beschreven netwerk is het meest fijnmazig in de regio's Auvergne, Cevennen, Languedoc en Dordogne. Maar er is bijv. ook een route langs de voet van de Pyreneeën uit te halen of een route helemaal langs de westkust. Met schetsmatige kaartjes, heel veel praktische en toeristische info, zwartwit foto's en helaas zonder hoogteprofielen.


Huber Verlag, 3-Talig

ISBN 9783940686015
Taal Duits
Prijs 16,95
EuroVelo 6 De l'Atlantique au Rhin à Vélo
EuroVelo 6 From Atlantic to Rhine River by Bike

Op 8 losse kaarten met een voorbeeldige cartografie waar uitgeverij Huber om bekend staat is het Franse deel van de Eurovelo 6 ingetekend. Deze Europese lange afstandsroute loopt van de monding van de Loire in de Atlantische oceaan dwars door Europa naar de monding van de Donau in de Zwarte Zee. Het Franse deel volgt de Loire, het Canal du Centre in de Bourgogne en de Doubs in de Jura.
Het beginpunt is St. Nazaire en de route eindigt in Basel.  De 8 kaarten zitten in een plastic mapje. De legenda is in 3 talen: Frans, Engels en Duits. Met duidelijke pictogrammen wordt accomodatie onderweg aangegeven. De kaarten bevatten ook handige stadsplattegronden. Er wordt tot slot gedetailleerd onderscheid gemaakt tussen de verschillende soorten fietspaden en wegdek. Ook alternatieven zijn ingetekend. De schaal van de kaarten is 1:100.000

Lonely Planet Cycling Guides, Cicerone Guides


ISBN 1852844450
Prijs 23,95 Euro
224 pag, Taal Engels
1e druk 2005

Cycling in the French Alps

Acht klassieke trektochten in de Franse Alpen staan in deze gids beschreven, onderverdeeld in dagtrajecten van 50-80 km. Het zijn echte bergtochten met veel cols en 1000-1500 meter hoogteverschil per dag die ervaring en conditie van de fietser verlangen. Een van de beschreven tochten is een grote doorsteek van noord naar zuid ofwel van het Meer van Genève naar de Middellandse Zee bij Nice in 12 etappes. Alle tochten zijn helder beschreven met duidelijke hoogteprofielen en schetsmatige kaartjes waarnaast wel Michelinkaarten ter aanvulling nodig zijn.

De gids bevat alle noodzakelijke informatie voor wat betreft voorbereiding, aanrijroutes (met de auto), klimaat en accomodatie onderweg en is tot slot rijk geïllustreerd met fraaie foto's.  


Proefuitgaven van de Fietskaart Informatie Stichting
Deze proefedities zijn met een kleurenlaserprinter op stevig papier geprint en voorzien van een ringbandje.


Prijs 12,50 Euro
106 pag, ringband
Proefeditie 7e druk 2013

Midden Frankrijk Route
Fietsroute van Bordeaux naar Genève 900 km lang.

Het eerste deel (750 km) van deze 1000 km lange route loopt van Bordeaux naar het Rhônedal via de rivieren Dordogne en  Lot en het Centraal Massief waar de kloven van de Truyère , de Ander en de Allier worden gekruist. Het tweede deel (250 km) loopt langs de Rhône naar Bellegarde en daarna over de Jura in een ruime boog om de stad Genève heen. Hier zitten lange klimmen en afdalingen in, maar met doorgaans minder steile hellingen dan in het eerste stuk.


Franstalige Fietsgiden


Prijs 11,95 Euro
160 pag, Taal Frans
4e druk 2010
Uitverkocht

Veloroutes et Voies Vertes de France

In deze door de Franse Fietsersbond samengestelde brochure vindt u een overzicht van alle 250 bewegwijzerde fietsroutes en Voies Vertes van Frankrijk. De Voies Vertes zijn zgn. Groene Wegen die vaak lopen over verlaten spoorlijnen of jaagpaden of soms apart als fietspad zijn aangelegd. Achterin de gids is de ligging op een gekleurde overzichtskaart van Frankrijk aangegeven. In totaal gaat het om bijna 11000 km en iedere route of fietspad wordt kort en kernachtig omschreven met kwaliteitsaanduiding. Per traject worden adressen gegeven voor aanvullende info zoals kaart of brochures die bij lokale VVV's kunnen worden verkregen. Ook de dichtsbijnde treinstations worden vermeld.
Handig bij het plannen van fietstrektochten  kriskras door Frankrijk!
Editie 2010 is nu hier gratis te raadplegen!
Er wordt gewerkt aan een nieuwe druk; verschijningsdatum is nog niet bekend.
 

 

Vol 1, Taal Frans, ed 2008
Prijs 21,95 Euro, ringband uitverkocht
Vol 2, Taal Frans, ed 2009 Prijs 21,95 Euro ringband
uitverkocht!
Vol 3 Taal Frans, ed 2009
Prijs 21,95, ringband

Le Tour de la Bretagne à Vélo, in 3 delen.

De 3 delen van de Franse fietsgids Le Tour de Bretgane à Vélo beschrijven samen een bijna 1900 kilometer lange fietsroute die de Bretonse kust volgt van de Mont St. Michel tot aan Nantes bij de monding van de Loire.
Deel 1 beschrijft de kuststrook tussen Mont St. Michel en Roscoff, deel 2 de kust tussen Roscoff en Quimperlé en deel 3 gaat van Quimperlé tot Nantes. De ringbandgidsen bevatten fullcolour detailkaarten op een schaal van om en nabij 1:100.000 (soms gedetailleerder). De route aanwijzingen zijn in duidelijke grote letters. Uiteraard ontbreekt de toeristische info onderweg niet. Achterin de gids is een lange lijst met onderdakadressen met prijzen opgenomen. Drie zeer complete fietsgidsen!

Let op: alleen deel 3 is nog leverbaar!

 


Prijs 19,95
ed 2014, uitg Chamina
144 pag, ringband, Frans

Vélodyssée, de Nantes à Hendaye
La Côte Atlantique à Vélo

De bekende Vélodysséeroute helemaal beschreven van Nantes tot aan Hendaye. De route ± 860 km lang en helemaal bewegwijzerd. Er worden in deze gids veel alternatieve routes, extra rondjes en uitstapjes vanaf de hoofdroute beschreven. De gids bevat 43 detailkaarten op schaal 1:100.000. Alle praktische info voor een geslaagde fietsvakantie

Prijs 14,95
96 pag, ringband, Frans
ed 2010, uitg Chamina

Champgane Ardennes à Vélo

In de Champagne en Franse Ardennes wordt in totaal 700km aan fietsroute beschreven. Deze routes bestaan uit Voies vertes en uitgepijlde fietsroutes en kunnen dienen als basis voor dagtochten of doorgaande trektochten. Zo is de 86 km lange Voie Verte Trans-Ardennes langs de Maas van Givet naar Charleville-Mézières opgenomen. Ook het 131 km lange kanaal tussen Champagne en Bourgogne maakt deel uit van deze gids en vormt zo eenfraaie doorgaande route van Vitry-le-François via St. Dizier en Chaumont naar Langres. Alle praktische en toeristische info is aanwezig in de gids en de kaartjes zijn voorbeeldig. 


Prijs 18,95
128 pag, ringband, Frans
ed 2012, uitg Chamina

Paris - Londres à Vélo

Van Parijs naar Londen in 10 trajecten beschreven in 35 etappes op 128 paginas. De routes voeren langs de oevers van de Seine en Oise en komen langs Chantilly, Senlis, Giverny, Beauvais en Dieppe. De meest rechtstreekse route bedraagt 406 km, maar met de varianten erbij wordt 500 km aan makkelijke fietsroute, geschikt voor iedereen, beschreven. Met heldere kaarten, stadsplattegrondjes, alle praktische info zoals de combinatie fiets en trein en alle toeristische bezienswaardigheden.


Prijs 16,95
80 pag, ringband, Frans
ed 2008, uitg Chamina

Centre Val de Loire à Vélo

In deze Franstalige fietsgids worden 8 twee- tot driedaagse rondritten beschreven die ook tot 16 verschillende dagtochten zijn te knippen. In totaal 650 kilometer fietsplezier in de regio Chartres, Tours, Châteauroux, Blois, Orléans, Bourges en Nevers. Met fraaie detailkaarten en alle touristische en praktische info zoals de combinatie fiets en trein..Editions Sud Ouest

Prijs 8,95
Taal Frans, 56 pag
ed 2009

Les Vignobles de Champagne à Vélo

10 rondritten in de departementen Marne en Troyes staan in dit gidsje. De meeste tochtjes liggen vlak onder Reims in het gebied tussen Reims en Châlons-en-Champagne.

Prijs 11,95
Taal Frans, 112 pag
ed 2009

Le Morbihan à Vélo

In 22 rondritten wordt dit departement in het zuiden van Bretagne grondig verkend. De hoofdstad van de Morbihan is Vannes, de enige andere grotere stad is Lorient. 


Prijs 11,95
Taal Frans, 112 pag, ed 2006

La Gironde à vélo

Het departement Gironde biedt vele mogelijkheden voor leuke fietstochten. Het duingebied tussen Soulac aan de monding van de Gironde tot en met het meer van Arcachon, de beroemde wijnkastelen aan weerszijden van de Gironde en ook de benedenloop van de Garonne en Dordogne. In totaal 29 fietsroutes worden behandeld die vergezeld gaan van kaartjes, kleurenfoto's en uitgebreide beschrijving van de bezienswaardigheden onderweg. 


Prijs 8,95
Taal Frans, 56 pag
ed 2003

Dans l'île d'Oléron, à velo et à pied

Dit eiland is ideaal voor de fiets. 22 routes (waarvan er sommige ook als wandeling kunnen worden afgelegd) zijn er uitgezet. Het zijn over het algemeen korte rondjes die geschikt zijn voor het hele gezin. De meeste routes kunnen echter ook aan elkaar geknoopt worden tot langere trajecten zodat bijv. ook een rondrit over het hele eiland mogelijk is.

Prijs 8,95
Taal Frans, 56 pag
ed 2008

Toulouse et alentours à Vélo

10 makkelijke fietstochten, variërend van 10 tot 90 km in en rondom Toulouse

Prijs 8,95
Taal Frans, 56 pag
ed 2008

Lyon et alentours à Vélo

11 leuke fietsroutes laten het cultureel erfgoed, het landschap en de natuur van e hoofdstad van Rhône-Alpes zien.