Nederland en België Dagtochten

Op deze pagina staat een selectie van fietsroutegidsen waarmee leuke dagtochten gemaakt kunnen worden

ANWB


ISBN 9789018025557
Prijs 13,95
editie 2008

Routegids Fietsroute-netwerken

50 knooppuntroutes in Nederland.
In deze gids heeft de ANWB de 50 mooiste routes via het fietsroutenetwerk geselecteerd. 27 van deze routes zijn afkomstig uit de ANWB fietsgidsen, de andere routes zijn speciaal voor deze gids ontwikkeld. Bij elke route staat een overzichtelijk kaartje en praktische informatie, zoals lengte en bereikbaarheid van het startpunt. Bij elke route is ook een handig strookje met de knooppuntvolgorde dat in een geplastificeerd label aan het stuur kan worden gehangen.


ISBN 9789018026721
Prijs 39,95
gewicht 1.5 KG, 7cm dik past niet door brievenbus.
verzendkosten 5,50 Euro
ANWB Fietsroutebox Nederland

Een bron van inspiratie voor de fietser met een overzichtskaart van Nederland schaal 1:300.000, 112 detailkaarten 1:75.000 met plaatsnaamregister en een gids met 86 routes.

In de gids staan 75 knooppuntroutes, 11 ANWB Lange Fietsrondes, provincie-inleidingen en praktische informatie
Op de overzichtskaart zijn de 11 Lange Fietsroutes ingetekend, 27 LF-routes, startpunten van 244 eendaagse rondjes en de startpunten van de 75 knooppuntroutes
Op de 112 losse detailkaarten staan de fietspaden, alle ANWB bewegwijzerde fietsroutes, alle fietsknooppuntnetwerken en een plaatsnaamregister.


Fietsen vanuit ... is een serie boekjes met fietsroutes die zijn uitgezet voor recreatieve fietsers die Nederland beter willen leren kennen. In ieder boekje zijn negen of tien mooie fietsroutes nauwkeurig beschreven.

Alle routes uit de serie zijn rondritten die beginnen en eindigen in het centrum van de betreffende plaats. De routebeschrijvingen zijn kort en bondig gehouden en aan het begin van iedere routebeschrijving wordt een korte schets van de route gegeven.
Voorin ieder boekje staat een centrumkaart en een korte beschrijving van de betreffende plaats, veelal aangevuld met een overzicht van allerlei toeristische attracties en gegevens van veerpontjes e.d.

Buijten & Schipperheijn


ISBN 905881243X
108 pag, editie 2006
Prijs 14,50
Korte fietstochten in Nederland

50 groene fietsroutes van tussen de 10 en 25 kilometer. In deze gids is extra aandacht voor mooie plekjes waar u op adem kunt komen, even wat kunt drinken en van de schoonheid van het landschap kunt genieten.

Fietsgidsen van de Stichting ReCreatief Fietsen


Fietsen vanuit Amsterdam (fullcolour)
Fietsen vanuit Arnhem
Fietsen vanuit Den Haag (fullcolour)
Fietsen vanuit Deventer (fullcolour)
Fietsen vanuit Ede
Fietsen vanuit Haarlem (fullcolour) 
Fietsen vanuit 's-Hertogenbosch (fullcolour)
Fietsen vanuit Leiden (fullcolour)
Fietsen vanuit Nijmegen (fullcolour)

Fietsen vanuit Noordwijk
Fietsen vanuit Tilburg
Fietsen vanuit Zandvoort
Fietsen vanuit Zwolle
Radtouren durch Dünen- und Blumengebiet

Fietsen langs Hunebedden Een meerdaagse themaroute fullcolour
Fietsen Rond het Groene Hart, Meerdaagse themaroute fullcolour

Uitvoering

De Boekjes zijn ongeveer 80 tot 100 pagina's, hebben een fullcolour omslag en zijn samengebonden met een praktisch ringbandje.

Deze fietsboekjes kunnen rechtstreeks online besteld worden bij de Stichting. De Prijs van de boekjes varieert van 5 Euro tot 9,50 Euro voor de fullcolour uitgaven.

www.recreatief-fietsen.nl

 


Lannoo Dicht bij Huis Gidsen


ISBN 9020946757
Prijs 12,95 Euro
144 pag, ed 2002

Fietsen over jaagpaden en oude spoorwegen

20 fietstochten die voor het overgrote deel over verharde voormalige spoorwegen en rustige jaagpaden in Vlaanderen lopen staan er in deze gids. De lengte varieert van 49 tot 90 kilometer. 
De gedetailleerde beschrijving van elke tocht wordt voorafgegaan door een praktisch gedeelte en achtergrondinformatie over de streek. De gedetailleerde kaart en de schematische wegbeschrijving zorgen ervoor dat je probleemloos de uitgetekende route kunt volgen.

Lannoo Fietsroutenetwerk


ISBN 9020946730
Prijs 15,95, ringband
180 pag, ed 2003

Fietsroutenetwerk in het regionaal Landschap Kempen en Maasland

Het uitstekend bewegwijzerde fietsroutenetwerk Kempen en Maasland omvat bijna 200 deeltrajecten die van knooppunt naar knooppunt lopen. Ze worden allemaal beschreven met aandacht voor bezienswaardigheden, landschappelijke kenmerken, pittige details en leuke anekdotes. Hiermee kun je makkelijk je eigen route op maat samenstellen.
De auteur heeft als extra een aantal deeltrajecten gecombineerd tot thematische tochten. Zo kun je bijvoorbeeld het spoor van de Teuten volgen of proeven van het Limburgs gerstenat in de vele brouwerijen


ISBN 9020939661
Prijs 14,75, ringband
120 pag, ed 2000

Fietsnetwerk Vlaamse Ardennen & Denderstreek

Stel je eigen route samen door met behulp van de overzichtskaart een of meer van de beschreven trajecten te combineren. Let op: dit fietsnetwerk is gedetailleerd beschreven, maar niet zoals het netwerk hierboven aan de hand van knooppunt bordjes volledig in het veld bewegwijzerd! Wel wordt er gebruik gemaakt van stukken van de bewegwijzerde Vlaanderen Fietsroute, andere bewegwijzerde LF-routes en stukken van bewegwijzerde fietsroutes van Toerisme Oost-Vlaanderen. Het gebied dat wordt gedekt is een brede strook die globaal van Dendermonde via Aalst, Geraardsbergen, Oudenaarde en Ronse tot Doornik en Kortrijk loopt. 


ISBN 9020942778
Prijs 14,75
168 pag, ringband

Fietsnetwerk Haspengouw

De opzet van deze gids is gelijk aan die hierboven. De Haspengouw is het golvende, idyllisch landelijke gebied dat zich globaal uitstrekt tussen Luik, Tongeren, Landen, Hoegaarden en Eghezée en Fernelmont even boven Namen. Deze dunbevolkte 'gouw' strekt zich uit over liefst 5 provincies: Vlaams Brabant, Waals-Brabant, Namen, Luik en Limburg. Als uitvalsbasis voor dagtochten wordt aanbevolen: Hoegaarden, Jodoigne, Fernelmont, Eghezée, Landen Waremme of Herstappe.