België en Luxemburg

ISBN 9789059346284
Taal Nederlands, Duits, Frans en Engels
prijs 13,90 Euro
3e druk , 2009, Uitgave NGI
Vlaanderen Fietsroute

De unieke, bewegwijzerde fietsronde door Vlaanderen van 800 km lang. Deze uitgave van het Nationaal Geografisch instituut is uitgevoerd met:
61 gedetailleerde topografische kaarten (1:50.000), waarop de route inclusief dwarsverbindingen is ingetekend. Daarnaast zijn stadsplattegronden opgenomen van Brugge, Gent, Lier, Tongeren, Leuven, Kortrijk, Ieper en Diksmuide. Uiteraard ontbreken de adressen van de toeristische informatiekantoren, en fietsvriendelijke onderdakadressen zoals hotels, gastenkamers, campings, jeugdherbergen en trekkershutten niet.


ISBN 9783850004954
Taal: Duits
Prijs 13,90 Euro, 120 pag
Vennbahn-Radweg

Dit was de Europese fietsroute van het jaar 2014. Verkeersvrij en zonder sterke steigingen dwars door de Ardennen en Eifel. Desgewenst met uitstapjes naar Stavelot of Malmedy over oude spoortracés. De Vennbahn-Radweg zelf loopt van Aachen tot Troisvierges over een afstand van 125 km. Daar is een 105 km lang traject van Troisvierges naar Luxemburg stad aan toegevoegd.
De waterbestendige kaarten hebben een schaal 1:50.000


ISBN 9783850002325
Taal Nederlands,
 prijs 13,90 Euro
editie 2007
Esterbauer/Bikeline Uitgave
Vlaanderen Fietsroute

De bekendste en populairste van de Lange Afstands Fietsroutes in Vlaanderen is bijna 800 km lang en voert langs de mooiste plekjes. Uitgangspunt is Tongeren, de oudste stad van België vanwaar het langs Tienen, Leuven, Brussel, Oudenaarde en Ieper naar de Noordzeekust gaat.  Over prachtig aangelegde fietspaden en langs enige rivieren en kanalen gaat het langs onder meer Brugge, Gent en Turnhout weer terug.
Zie het overzichtskaartje hieronder.
Uiteraard is de gids compleet met praktische info over overnachtingsmogelijkheden , bezienswaardigheden en stadsplattegronden.
De fullcolour kaartjes in de gids zijn 1:75.000 


ISBN 9783850003476
Prijs 13,90 Euro
Taal Duits, 112 pag
Grünroute

Een route door een nieuw landschap waar Industrieel erfgoed uit de tijd van de mijnbouw en natuur de boventoon voeren. Tussen Düren en Aachen in Duitsland, het voormalige mijngebied rond Heerlen en Kerkrade in Limburg en Genk en Hasselt in Belgisch Limburg is een fraai routenetwerk uitgezet en bewegwijzerd. Deze gids op watervast papier biedt een degelijke beschrijving met zeer nauwkeurige kaarten.


ISBN 3850001970
Taal Duits, Prijs 12,90 Euro. Editie 2007
Radatlas Limburg

De Belgische provincie Limburg was de eerste met een compleet netwerk van fietsknooppunten. Deze Duitse gids borduurt daarop voort en geeft 13 routes (in totaal 700 km) die van dat netwerk gebruik maken. De routes zijn naar believen te combineren tot diverse meerdaagse tochten. Ook dagtochten kunnen ermee gemaakt worden. Met alle praktische info voor overnachten en eten en drinken en uiteraard met de voorbeeldige Esterbauer cartografie.
Lannoo Dicht bij Huis Gidsen

ISBN 9020960067
Prijs 17,95
216 pag fullcolour

Fietsen langs de grenzen van België

Deze fietsroute volgt de Belgische grenzen zo getrouw mogelijk en is bijna 2000 km lang. Auteur Bruno Loockx verkende elke meter en deelde de route op in 12 trajecten van in totaal 38 dagetappes. 
Elk traject start en eindigt bij een station zodat je makkelijk naar je vertrekpunt terug kunt keren als je de route in meerdere vakanties of weekends wilt afleggen.
Bij elk traject vind je, naast gedetailleerde routebeschrijvingen en handige kaartjes ook uitgebreide praktische informatie over bevoorrading, overnachtingsmogelijkheden enz.

Een fietsgids voor elke recreatieve fietser die graag geniet èn ontdekt.


ISBN 9020946757
Prijs 12,95 Euro
144 pag, ed 2013

Fietsen over jaagpaden en oude spoorwegen

20 fietstochten die voor het overgrote deel over verharde voormalige spoorwegen en rustige jaagpaden in Vlaanderen lopen staan er in deze gids. De lengte varieert van 49 tot 90 kilometer. 
De gedetailleerde beschrijving van elke tocht wordt voorafgegaan door een praktisch gedeelte en achtergrondinformatie over de streek. De gedetailleerde kaart en de schematische wegbeschrijving zorgen ervoor dat je probleemloos de uitgetekende route kunt volgen.

Lannoo Fietsroutenetwerk


ISBN 9020946730
Prijs 15,95, ringband
180 pag, ed 2003

Fietsroutenetwerk in het regionaal Landschap Kempen en Maasland

Het uitstekend bewegwijzerde fietsroutenetwerk Kempen en Maasland omvat bijna 200 deeltrajecten die van knooppunt naar knooppunt lopen. Ze worden allemaal beschreven met aandacht voor bezienswaardigheden, landschappelijke kenmerken, pittige details en leuke anekdotes. Hiermee kun je makkelijk je eigen route op maat samenstellen.
De auteur heeft als extra een aantal deeltrajecten gecombineerd tot thematische tochten. Zo kun je bijvoorbeeld het spoor van de Teuten volgen of proeven van het Limburgs gerstenat in de vele brouwerijen


Lange Afstandroutes in Vlaanderen


ISBN--
Prijs 14,95
Spiraalband 90 pagina's
Fietsen in het Land van de Flandriens

Deze fullcolour topogids met topografische kaarten 1:100.000 beschrijft een netwerkje van routes dat bestaat uit de LF 39 Flandriensroute (203km van Breskens naar Watten), de LF52 Guldensporenroute (128km van Zeebrugge naar Armentières) en de LF53 Artevelderroute (134km van Gent naar de Panne)


ISBN 9789059347410
Prijs 9,95 Euro
Spiraalband 52 pagina's
LF51 Kempenroute

Fietsen van Eindhoven naar Antwerpen
Deze 110 km lange fietsroute verbindt Eindhoven met Antwerpen.In de groene en rustige Kempen loopt het grootste deel van deze route langs jaagpaden, landbouwwegen en veilige vrijliggende fietspaden. Onderweg valt er cultuur op te snuiven in Herentals, ook wel de historische hoofdstad van de Kempen genoemd. De gids bevat behalve info over afstanden, logies en bewegwijzering ook een aantal suggesties voor meerdaagse fietsvakanties. De route is duidelijk ingetekend op 9 fullcolour topografische kaarten schaal 1:50.000.

 


ISBN --
Prijs 14,95
Spiraalband 56 pagina's
Jeugdherbergen route

235 km lang is deze uit 1993 daterende, bewegwijzerde fietsroute.Hij loopt van Bergen op Zoom naar Voeren en verbindt de jeugdherbergen van Bergen op Zoom, Zoersel, Nijlen, Westerlo, Diest, Bokrijk, en Voeren. Het traject is ingetekend op 17 uittreksels van de topkaarten 1:50.000. De beschrijving is in het Nederlands.


Lange Afstandroutes in Wallonië

Rando Vélo Topo-guides

Alle deelkaartjes van de Rando Velo gidsjes zijn 1:50.000 kaarten van het NGI (Nationaal Geografisch Instituut)

Prijs 8,95 Euro
Losbladige set vierkante kaartjes 
Tweetalig
RVU Leuven - Gembloux

Dit setje beschrijft de 57,5 km lange LF van Leuven naar Gembloux die o.a. de 2 universiteitssteden Leubven en Louvain-la-Neuve met elkaar verbindt. Het is in beide richtingen beschreven.

Prijs 8,95 Euro
Losbladig 
Taal Frans

RV2 Hoegaarden - Bouillon

Deze Waalse LF-route doorkruist het Waalse gewest van Noord tot Zuid over een afstand van 169 of 183 km afhankelijk van het gekozen traject. De volledig bewegwijzerde route maakt gebruik van de RAVel 2 tussen Eghezée en Namen. Bekende plaatsen die de LF-route aandoet zijn Hoegaarden, Eghezée, Namen, Leffe (net boven Dinant), Gedinne, Vresse-sur-Semois en Bouillon.


Prijs 17,95
Nieuwe ringbanduitgave!
RV3 La Hennyère Fagne Famenne

Nieuwe uitgave met ringband. De route is ingetekend op 1:50.000 topografische kaarten. De 228 km lange route loopt van Overboelare (bij Geraardsbergen) naar Gedinne. Twee varianten zijn opgenomen.

 


Prijs 17,95 Euro
ringbanduitgave 
RV4 Ouest Brussel - Jodoignes- Luik118km
De Manneken-pis à Tchantchès

De route is 120 km lang en in beide richtingen bewegwijzerd. Met topografische kaarten 1:50.000. De inleiding, legenda en uitleg over bewegwijzering zijn in 4 talen. De beschrijving van de bezienswaardigheden alleen in het Frans

Prijs 8,95
Losbladige set vierkante kaartejs
Taal Frans, inleiding 2-talig
RV4 Est Luik - Hervé - Eupen - Udenbreth (Dldl)
Luik -Aken (Dld) en Eupen - Aken
Start in Luik bij de monding van de Ourthe in de Maas. Via een oude spoorlijn verlaat deze Luik over kleine wegen naar Eupen. Over boswachterwegen langs Getzbach en Hill trekt hij door het Hertogenbos over de Hoge Venen en door de Belgische Eifel naar de Duitse Eifel waar hij aansluit op de Kyll-Radweg.
Prijs 8,95 Euro
Losbladige set vierkante kaartjes
Taal Frans, inleiding 2-talig

RV 6 Picardie - Ardennes 
Doornik - Wiltz (Luxemburg) 330km

Dit is momenteel de meest recente en de langste van de Waalse Lange afstandsfietsroutes. Hij loopt van Doornik via onder meer Soignies, Floreffe, Namen, Crupet, Nassogne, Champlon, Bastogne naar Wiltz.
Prijs 8,95 Euro
Losbladig
Taal Frans


RV 7 Bouillon - Visé

Bouillon - Champlon - Durbuy - Tilff - Liège - Visé 210km

De RV 7 doorkruist Wallonië van Zuid tot Noord. Hij gaat dwars door de Ardennen tot aan het dal van de Ourthe waarvan de loop stroomafwaarts wordt gevolgd tot de Maas. Die wordt vervolgens vanaf Luik tot aan Visé gevolgd.


Prijs 8,95 Euro
Losbladig
Taal Frans
RV 8a Kluisbergen - Namen

Deze bewegwijzerde Waalse LF-route loopt van Kluisbergen via Doornik (Tournai), Bergen (Mons), Thieu, Thuin, Taminse naar Namen (Namur) over een afstand van 205 km. Er wordt gebruik gemaakt van delen van de RAVel 1 en 3.
De route is ingetekend op 19 losbladige kleurenkaartjes (fiches) van het NGI (Nationaal Topografisch Instituut) en is dus prima vanaf de kaart te fietsen. De schematische beschrijving is in het Frans maar door het gebruik van pictogrammen voor niet Franstaligen redelijk te volgen. Er zit een korte Nederlandstalige handleiding bij.

Prijs 8,95 Euro
Losbladig
Taal Frans

RV 8b Namur - Huy -Luik -Tilff - Awaille - Francorchamps - Malmedy - St. Vith - Luxemburgse grens.

De lengte van deze bewegwijzerde LF is 222 km. Eerst gaat het langs de Maas naar Luik dan volgt hij het tracé van de RV 7 langs de Ourthe en verderop de Amblève stroomopwaarts naar de Hoge Venen. Na Malmedy gaat het de Oostkantons in en volgt daar de toekomstige RAVel tot in Sankt Vith en eindigt bij de Luxemburgse grens vlakbij Troisvièrges. Er zitten na Luik wat pittige klimmetjes in.

Prijs 8,95 Euro
Losbladig
Taal Frans, inleiding en legenda ook in Nederlands


RV 10 Brussel - Namen

Brussel - Wavre - Namur 82km
Deze bewegwijzerde route verbindt de Brusselse jeugdherbergen Jacques Brel en Bruegel via Waver en/of Louvain-La -Neuve met de Naamse jeugdherberg Félicien Rops. Ver van de hoofdwegen en het drukke verkeer vormt zij een 82 km lang alternatief voor de N4 Brussel - Namen.


Fietsgidsen Luxemburg van Guy Binsfeld


ISBN 2879540351
Prijs 26,95
4e druk 2003
Klapper met 40 losbladige routes

40 Randonnées Cyclistes
40 Radwanderwege
40 Cycle Routes

In een groenplastic klapper van 17x18,5 cm zijn 40 fietstochten verzameld die door het hele groothertogdom verspreid liggen. De lengte varieert van 21 tot 55 km. Iedere dagtocht is op een in drieën gevouwen pagina afgedrukt en kan apart in een plastic hoesje worden meegenomen. De beschrijving is drietalig: Frans, Duits en Engels en alle tochten gaan vergezeld van een gedetailleerde topografische kaart 1:50.000 en een eenvoudig hoogteprofiel. Er wordt uiteraard veelvuldig gebruik gemaakt van het Luxemburgse fietspaden netwerk.