ISBN 9064552703
Prijs Euro 14,75
1e druk 1998
Fietsen in Zuid-Engeland
en Wales

Omzoomd door manshoge hagen volgt een holle weg een grillig tracé tussen de golvende, knalgele koolzaadvelden van het Engelse platteland. Het is een warme zondagmiddag in mei en behalve een enkele ruiter in fluweelrood jockey-kostuum is de weg leeg. Dan kondigt een zwaar mechanisch gebonk de nadering van een vreemd voertuig aan. Terwijl het asfalt begint te sidderen verschijnt om de bocht een glimmend gepoetste antieke stoomwals ten tonele met man, vrouw en twee kinderen in zondagse kledij die vanuit hun hoge positie enthousiast staan te zwaaien. Even later lossen de witte dampwolken op tussen het struweel, springen de grijze eekhoorns weer over de weg en keert de rust weder.

Erratum:
Bij route 24 (blz. 129) is helaas een verkeerd profiel geplaatst. Wie het juiste profiel wil uitprinten klikt hier


Fietsen in Zuid-Engeland of Wales dat is vooral genieten van de kleinschalige "typical English countryside", van de verrassende ontmoetingen met mensen onderweg en van de ongedwongen gastvrijheid die met name de traditionele en kleurrijke pubs kenmerkt. Het fietsen kan er echter ook inspannend en lastig zijn door de soms onwaarschijnlijk steile hellingen en, buiten het doolhof van plattelandsweggetjes, vaak volle wegen.

Deze fietsgids is bedoeld als leidraad voor het maken van mooie trektochten en dagtochten door het zuiden van Engeland en door Wales. Op gedetailleerde wijze wordt een routenetwerk beschreven van 2500 kilometer lang dat onderverdeeld is in 36 routes. De routes worden geïllustreerd met heldere kaartjes, hoogteprofielen en alle benodigde praktische informatie.

Diverse meerdaagse trektochten kunnen zo naar believen worden samengesteld. Een grote ronde door Wales van 700 kilometer, een kortere van 300 of 365 kilometer door Kent en Sussex, een korte van 265 kilometer door Devon, of een middellange van 550 kilometer door Wiltshire, Somerset, Dorset en Hampshire, of de klassieke route van Dover naar Land's End, dat kan allemaal.

Daarnaast worden een aantal dagtrips beschreven en de overige mogelijkheden daartoe opgesomd aan de hand van een overzicht van fietspaden, bewegwijzerde routes en folders en brochures van VVV's.